Två döda efter bråk och brand vid studentboende i Halmstad

Tre anhållna misstänkta för mord och mordbrand

Polisen larmades om ett bråk och en brand vid ett studentboende i Halmstad i tisdags natt.

På platsen hittades då en svårt knivskuren man, som senare dog.

Nu har ännu en person hittats död i den brandhärjade byggnaden.

Tre personer är anhållna, misstänkta för mord och grov mordbrand.

En kraftig brand bröt ut i ett studentboende i Halmstad på tisdagskvällen. Polisen larmades till platsen klockan 21.19 – då med anledning av ett bråk.

– När vi kom dit hittade vi en allvarligt skadad man utanför huset. Vi tror att han har skadats av något vasst föremål, en kniv eller liknande. Han har förts till sjukhus med ambulans. I samband med bråket har man hört en smäll och det har börjat brinna, sa Peter Adlersson, presstalesperson på polisen, på tisdagskvällen.

Senare under natten meddelade polisen att den skadade mannen dött på sjukhuset och att en man i 30-årsåldern gripits. Han har nu anhållits av åklagare, misstänkt för både det dödliga våldet och för branden. Brottsrubriceringarna är mord samt allmänfarlig ödeläggelse.

Bild från arbetet på platsen under tisdagsnatten.
Bild från arbetet på platsen under tisdagsnatten.

Smäll före branden

Branden i fastigheten hade ett explosivt förlopp. Som mest tio av räddningstjänstens fordon deltog i insatsen, tillsammans med polis.

– Det är ett studentboende med 30 lägenheter. Ungefär hälften av dem är förstörda. Det är svårsläckt eftersom husen är delvis hopbyggda, sa Anna Carnegård.

Boende i området vittnar om en kraftig smäll innan det började brinna.

– Det small så jag flög upp på övervåningen, berättade en granne.

Enligt vittnen ska en person ha kommit med bil till studentboendet i samband med branden. Ett föremål kastades mot fastigheten och personen ska sedan ha stått och skrikit utanför. Sekunder senare hördes explosionen.

– Vi tänkte att det var en bomb, säger grannen Birgitta, 78.

Men enligt polisen finns det inget som tyder på att det skett någon explosion, de smällar som har hörts ska ha kommit från själva branden.

Invid det brinnande studentboendet hittades en svårt stickskadad man som senare dog på sjukhus. Ytterligare en person hittades senare avliden inuti den nerbrunna byggnaden.
Invid det brinnande studentboendet hittades en svårt stickskadad man som senare dog på sjukhus. Ytterligare en person hittades senare avliden inuti den nerbrunna byggnaden.

Brann ner till grunden

När branden rasade som värst var det oklart om det fanns någon person kvar i fastigheten, då polisen initialt inte visste om att någon av de skrivna på adressen saknades.

Byggnaden övertändes och brann ner till grunden.

Samtidigt som räddningstjänsten arbetat med eftersläckningen har polisens tekniker undersökt byggnaden.

– Det är ganska komplicerat, sa Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten.

På onsdagskvällen meddelade polisen på sin hemsida att teknikerna hittat ytterligare en person död i samband med branden. Denne ska ha hittats inuti den nerbrunna byggnaden.

Tre personer anhållna

Under onsdagseftermiddagen kunde polisen anhålla ytterligare två personer, även de är misstänkta för mord och grov mordbrand.

Någon identitet på de döda har ännu inte kunnat fastställas.

Under kvällen kommer polisen att knacka dörr i området och hålla ytterligare vittnesförhör.

Vittnesbild på branden.
Vittnesbild på branden.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN