Ebba Busch

Lantmäteriet avslår Ebba Buschs ansökan om lagfart

Av: 

Josefine Karlsson

NYHETER

KD-ledaren Ebba Busch har fått sin ansökan om lagfart avslagen, rapporterar Expressen.

Enligt lantmäteriet saknas viktiga och avgörande detaljer i hennes ansökan.

Nu kan hon tvingas skriva på ett nytt avtal med Esbjörn, 81, som vill häva fastighetsaffären.

Lantmäteriet avslår Kristdemokraternas partiledare Ebba Buschs, 33, ansökan om lagfart i fastighetsaffären med Esbjörn, 81, rapporterar Expressen.

Enligt lantmäteriet saknas viktiga och avgörande detaljer i hennes ansökan.

Esbjörn och Busch har en tvist sedan han sålde sin släktgård utanför Uppsala till henne.

Esbjörn ångrade sig dagen efter och vill häva affären. Han uppger att han har minnesproblem, att han inte minns att han skrivit på något kontrakt och att han känt sig pressad att genomföra affären.

Busch säger att hon inte pressat honom och har upplevt honom som tydlig och klar under processen. Hon har skriftligen hotat att ta ärendet till domstol om Esbjörn inte fullföljer köpet.

Ebba Busch, Kristdemokraternas partiledare, vid en presskonferens i riksdagen.

Foto: PONTUS ORRE

Inte godkänt ansökan

Den 5 oktober skickade Busch in en digital ansökan om lagfart på fastigheten, vilken nu avslagits då hela köpekontraktet inte skickats in. Avtalets förstasida, med köpesumman på 3,9 miljoner kronor, saknas, Esbjörns namnteckning har inte bevittnats av någon och köpeavtalet har inte skickats in som originalhandling.

”När ansökan skickas in på nytt ska köpebrev upprättas enligt villkor i kontraktet och säljarens namnteckning ska vara bevittnad av två personer för att lagfart ska kunna beviljas. I stället för att överklaga beslutet kan du skicka in en ny ansökan om lagfart tillsammans med en förvärvshandling i original samt övriga eventuella handlingar som kan behövas för att lagfart ska kunna beviljas”, står det i beslutet.

Nu måste Ebba Busch skicka in en ny ansökan för att kunna bli juridisk ägare till fastigheten och med andra ord signera ett nytt avtal med Esbjörn, inför två vittnen.

– Jag avser att avhandla dessa frågor direkt med motpartsombudet. Jag tycker inte det är en fråga som behöver avhandlas i media. Jag för kontakterna direkt via motpartsombudet, säger Ebba Buschs juridiska ombud, advokat Katrin Björklund till Expressen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - handla enkelt här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Ebba Busch i fastighetsbråk med Esbjörn, 81

ÄMNEN I ARTIKELN

Ebba Busch

Kristdemokraterna

Uppsala

Lantmäteriet