Säteri från 1700-talet toppar klicktoppen i Uppsala

Gräns Säteri drog flest blickar till sig på Hemnet förra veckan.

Den hade nästan tre gånger så många klick som den näst mest klickade bostaden i Uppsala.

Rasbo, Uppsala.
Rasbo, Uppsala.

1. Rasbo, Uppsala

Pris: 10 900 000 kronor. Antal klick: 14 972. Mäklare: Skeppsholmen fastighetsmäkleri.

Den mest klickade boastaden, Gräns Säteri, ligger intill öppna fält, åkerholmar och blandskog norr om Uppsala. Säteriet som är ifrån 1700-talet har fem byggnader, varav två fungerar som bostäder. De är varsamt renoverade med traditionella metoder, enligt mäklaren, och i dem hittar vi flera tidstypiska detaljer såsom kakelugnar, öppna spisar, plankgolv och stänkmåleri. De andra byggnaderna fungerar som ateljé, ramverkstada och ladugård. Den sammantagna byggnadsarean är 723 kvadratmeter och tomten sträcker sig över hela 1,4 hektar.

Björklinge, Uppsala
Björklinge, Uppsala

2. Björklinge, Uppsala

Pris: 4 500 000 kronor. Antal klick: 5 710. Mäklare: Mäklarhuset Uppsala.

Den näst mest klickade bostaden ligger också norr om Uppsala, i närheten av Långsjön som syns från tomten, enligt mäklaren. Enplansvillan som byggdes på 50-tal har renoverats genom åren och har även en utbyggnad från början av 2000-talet. I dag rymmer dess 160 kvadratmeter ett vardagsrum med braskamin, tre sovrum, kök och två badrum. På tomten som sträcker sig över 2 220 kvadratmeter finns också ett garage med solpaneler.

Skyttorp, Uppsala,
Skyttorp, Uppsala,

3. Skyttorp, Uppsala

Pris: 1 995 000 kronor. Antal klick: 5 499. Mäklare: Widerlöv&co.

Den tredje mest klickade bostaden hittar vi 30 minuter norr om Uppsala. Huset som från 1979 är på 100 kvadratmeter och rymmer fyra rum: Kök, vardagsrum, två sovrum, allrum, badrum och tvättstuga. På tomten som är på 3 865 kvadratmeter finns även ett förråd och en garagelänga med hobbyrum.

Sunnersta, Uppsala.
Sunnersta, Uppsala.

4. Sunnersta, Uppsala

Pris: 11 950 000 kronor. Antal klick: 4 878. Mäklare: Roi fastighetsmäkleri.

Den fjärde mest klickade bostaden var med på klicktoppen förra veckan också. Den ligger ungefär 200 meter från Mäklaren, söder om Uppsala, och byggdes 1999. Huset är på 241 kvadratmeter och rymmer åtta rum, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi kök med matplats och en fungerande vedspis, ett arbetsrum, ett badrum med dusch och två allrum, varav det ena har kamin. På övre plan finns ytterligare ett allrum med utgång till balkongen, fyra sovrum och ett badrum. På tomten finns även en pool, två garage, varav det ena används som gym, och en carport.

Vänge, Uppsala.
Vänge, Uppsala.

5. Vänge, Uppsala

Pris: 4 495 000 kronor. Antal klick: 4 742. Mäklare: Widerlöv&co.

Den sista bostaden på listan ligger också kvar på klicktoppen från förra veckan. Vi hittar det väster om Uppsala. Huset är från 1946 och har renoverats löpande under åren, men har kvar tidstypiska detaljer så som djupa fönsternischer, gamla dörrar och specialfrästa dörrfoder och lister. I dag rymmer husets 173 kvadratmeter fyra till fem sovrum, ett kök, vardagsrum, allrum och två badrum. Huset samsas med ett dubbelgarage och förrådsbyggnader med en grund från sent 1800-tal och ombyggd från 1946. På tomten som är på 2 200 kvadratmeter finns också odlingsbäddar där det numera växer äppelträd, körsbär, fläder och olika sorters bär och vildblommor.

Publisert:

LÄS VIDARE