Man anhållen för mordet på Karolin Hakim

En 22-årig man är anhållen för mordet på läkaren Karolin Hakim, 31, i Malmö, uppger polisen. Hon sköts ihjäl på väg till barnmorskan i augusti 2019.

– Prognosen är att jag kommer begära honom häktad, säger åklagaren Lisa Åberg.

22-åringen som i dag anhållits är misstänkt för mord, försök till mord och grovt vapenbrott. Mannen har enligt polisen varit intressant i deras utredning under en längre tid och misstankarna mot honom har stärkts efter hand.

Polisen har tidigare gått ut med en bild på en man som de misstänker har skjutit Karlin Hakim, och enligt åklagaren Lisa Åberg har man identifierat mannen som den 22-åring som nu sitter anhållen.

– Sedan fotona publicerades har det inkommit tips på vem personen är och ett namn som har figurerat i de sammanhangen är 22-åringens, säger Lisa Åberg, åklagare.

Karolin Hakim höll, enligt vittnen, sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten på gatan i stadsdelen Ribersborg i augusti 2019. På platsen fanns även barnets pappa, som misstänks ha blivit utsatt för mordförsök.

Tidigare har flera män häktats misstänkta för olika typer av medhjälp till mordet, men än så länge har ingen dömts för sin inblandning i fallet.

Åklagare Lisa Åberg förklarar att den anhållne mannen är känd av polisen sedan tidigare och tidigare dömd till ett fängelsestraff. Hon skriver i ett mejl till Aftonbladet att:

”Han greps på anstalt där han avtjänar straff för annan brottslighet.”

Mannen avtjänar sitt straff på annan ort och ska nu transporteras till Malmö. Det sker idag.

– Han är på väg till Malmö, säger Lisa Åberg.

Hon menar att den samlade bevisningen mot mannen nu var sådan att han kunde anhållas på sannolika skäl.

– Han har varit ett intressant namn under längre tid och bevisningen har stärkts under utredningens gång, säger Lisa Åberg.

Senast klockan 12 på torsdag måste åklagaren bestämma sig för om hon kommer begära mannen häktad eller inte.

Polisen misstänker att mannen på bilden är den anhållne 22-åringen.
Polisen misstänker att mannen på bilden är den anhållne 22-åringen.
Karolin Hakim sköts ihjäl på öppen gata.
Karolin Hakim sköts ihjäl på öppen gata.
Publisert:

LÄS VIDARE