Sjönära poolvilla toppar klicken i Uppsala

Uppdaterad 2021-01-19 | Publicerad 2021-01-18

En villa i Sunnersta med pool och två minuters promenad till sjön var populär på Hemnet förra veckan.

Pool är ett återkommande tema i de bostäder som toppade veckas 2 klicktoppen i Uppsala.

Här är de fem bostäder som klickades mest.

Villa med pool och ”sjöglimt” var den mest klickade i Uppsala på Hemnet förra veckan.

1. Sunnersta, Uppsala

Pris: 7 890 000 kronor. Antal klick: 8 801. Mäklare: Widerlöw & Co.

Denna sjönära villa i Sunnersta/Graneberg var den mest klickade Uppsalabostaden på Hemnet under vecka 2. Villan ligger cirka 250 meter från Ekoln, 2 minuters promenad bort, och i beskrivningen står att man har sjöglimt från bostaden. Huset är 195 kvadratmeter stort och har en biarea på 10 kvadrat. Det finns sju rum varav tre sovrum, med möjlighet att göra ett rum till ytterligare ett sovrum. På entréplan finns matsal och vardagsrum med kakelugn, kök med köksö, allrum, förråd, badrum, och en tvättstuga. Från matplatsen når man ut till trädäcket där poolen finns. På övre plan hittar du de tre sovrummen, ett allrum samt wc/dusch.

Tomten är 776 kvadratmeter stor och här finns en carport.

2. Fredriksholm/Vattholma, Uppsala

Pris: 2 995 000 kronor. Antal klick: 7 804 – plus 7 875 klick förra veckan. Mäklare: Bjurfors Uppsala.

Bostaden som förra veckan toppade klicktoppen i Uppsala är kvar i topplistan men nu på andra plats. Detta röda hus har ett lantligt läge med stor trädgård. Tomtarean ligger på hela 2 970 kvadratmeter. Huset är 113 kvadratmeter stort och har sex rum. På första våningen finner vi bland annat ett badrum, två sovrum, ett vardagsrum, allrum och kök med kakelugn. På ovanvåningen finns två sovrum samt en toalett.

I trädgården finns bland annat ett uthus.

Huset byggdes runt sekelskiftet och är till stor del renoverat med modernt kök och badrum. Avloppet behöver dock eventuellt göras om, enligt mäklarens beskrivning av huset.

3. Sunnersta, Uppsala

Pris: 7 200 000 kronor. Antal klick: 6 844. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling Uppsala.

Detta hus i Sunnersta byggdes år 1974 och har hela 11 rum. Huset är byggt i två olika delar vid en sluttning och har två plan per husdel. Längst ner finns kapprum, wc, vardagsrum med brasa och ett kök. Här når du ut till altanen i söderläge där poolen finns. En halvtrappa upp finns tre sovrum, wc/dusch och bastu. På övre plan finns hall, två sovrum, wc/dusch samt ett sällskapsrum. En halvtrappa upp finns ytterligare tre sovrum samt en wc/dusch.

Tomten är 1 013 kvadratmeter stor. Huset är 240 kvadratmeter stort och har en biarea på 80 kvadrat.

4. Fållhagen, Uppsala

Pris: 10 100 000 kronor. Antal klick: 6 687. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling Uppsala.

Även den fjärde mest klickade villan på klicktoppen i Uppsala har pool. Grunddelen av byggdes år 1950 och utbyggnad gjordes runt millennieskiftet så att huset nu är L-format. Totalt är huset hela 350 kvadratmeter stort, med en boarea på 255 kvadratmeter och biarea på 93. På entréplan finns tre sovrum, ett badrum, kök, matsal samt vardagsrum som är byggt i den nya delen av huset. På övre plan i “grunddelen” finns en matsal. I den nya delen finns en loftdel med badrum, bastu samt sovrum med en fransk balkong.

I källardelen i ursprungshuset finns bland annat ett gym, biorum, walk-in-closet och tvättstuga.

Trädgården har ett insynsskyddat poolområde med trädäck och pool. Garage finns på tomten. 

5. Länna, Uppsala

Pris: 4 275 000 kronor. Antal klick: 5 904. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling Uppsala.

Detta hus byggdes 1961 men har renoverats under 2010-talet.. Huset har en boarea på 137 kvadratmeter och en biarea på 84. Tomtarean är 1 468 kvadratmeter.

På entréplan finns kök, matplats, vardagsrum, duschrum och fyra sovrum. Det finns också ett sällskapsrum i anslutning till vardagsrummet som kan användas som sovrum. I vardagsrummet finns braskamin. I källarvåningen finns kombinerat badrum och tvättstuga, förråd samt sällskapsrum samt ett garage. I trädgården finns en gäststuga och koja. Huset ligger cirka 500 meter från Långsjön.