Fängelse för småbarnspappan – attackerade nio kvinnor

Polisen gick ut med en fantombild på en misstänkt våldtäktsman som tagits fram med dna.

Då uppdagades den 31-åriga småbarnspappans övergrepp mot nio för honom okända kvinnor.

I dag dömdes han till fyra år och sex månaders fängelse.

En 31-årig småbarnspappa döms i dag för våldtäkt, grovt sexuellt övergrepp och sju fall av sexuellt ofredande. Totalt ska mannen ha utsatt nio kvinnor för sexualbrott.

Det mest uppmärksammade övergreppet rubriceras som våldtäkt och inträffade i Täby i juni 2020. Då attackerade mannen en kvinna i en gångtunnel i Täby, norr om Stockholm.

Han la sin arm runt hennes hals, sa att han hade kniv och tvingade in kvinnan i ett buskage. Där tvingade han till sig oralsex och filmade övergreppet med sin telefon.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom XX XX visat särskild hänsynslöshet och råhet genom tillvägagångssättet” skriver Attunda tingsrätt i domen.

På brottsplatsen kunde polisen säkra dna-spår. Med hjälp av dessa tog de fram en fantombild som i slutändan ledde till att mannens brotts avslöjades. Han erkände då för sin fru att han var skyldig till våldtäkten i Täby och att han även attackerat andra kvinnor.

En tid senare orkade frun inte längre bära mannens hemligt och ringde polisen. I januari i år greps han.

Under utredningen kopplades han till fler och fler sexualbrott. Och i domen framgår att det första kända överfallet skedde sommaren 2018 och det sista i Täby 2020.

I en gångtunnel i Täby överfall mannen en kvinna i juni 2020
I en gångtunnel i Täby överfall mannen en kvinna i juni 2020

Den 24, 25 och 26 juli 2018 attackerade han fem kvinnor och ofredade dem genom att ta tag i dem samt ta på deras bröst, Den 27 juli samma år eskalerade mannen när han begick ett grovt sexuellt övergrepp.

Då tvingade han en kvinna att onanera åt honom i ett skogsområde vid Ekoln i Knivsta kommun genom att klämma åt över hennes hals så hon fick svårt att andas. Under övergreppet ofredade han också kvinnan genom att ta henne på underlivet och brösten, enligt domen.

Nästa sexuella ofredande som han döms för skedde den 9 augusti samma år i Täby. 31-åringen döms också för ett ofredande i Borlänge den 27 juni 2019.

Alla nio kvinnor som utsattes för 31-åringens övergrepp vittnar i domen om den skräck och ångest som han orsakat. Flera av kvinnor har efter överfallen haft svårt att leva som vanligt.

En av kvinnorna berättar i domen att hon ”ser sig fortfarande omkring när hon är ute och springer”, snart tre år efter överfallet. En annan berättar att hon ”blev så rädd att hon kräktes” bara av att se en grupp okända män ett halvår efter överfallet.

Den 31-åriga småbarnspappan har erkänt samtliga brott han dömts för. Mannen ska avtjäna fyra år och sex månaders fängelse. Han ska också betala sammanlagt 370 000 kronor i skadestånd till offren för hans brottslighet.

Publisert:

LÄS VIDARE