Publicerad:

Trumps son: Dödsfallen "nästan obefintliga"

Av: TT

Publicerad:
Donald Trump junior talar vid ett kampanjmöte i Jacksonville i Florida. Arkivbild.
Foto: Will Dickey/AP/TT
Donald Trump junior talar vid ett kampanjmöte i Jacksonville i Florida. Arkivbild.

Nästan 5 700 amerikaner med bekräftad covid-19 har avlidit under de senaste sju dagarna.

Men presidentens son Donald Trump junior påstår att dödsfallen är "nästan obefintliga", i en intervju med Fox News.

I genomsnitt avled runt 800 personer med covid-19 per dag under oktober, enligt The Washington Posts sammanställning. Under den senaste veckan har dygnssiffran stigit något – i onsdags och i torsdags dog över 1 000 personer per dag, och under fredagseftermiddagen lokal tid hade runt 920 personer rapporterats döda, skriver tidningen.

President Donald Trumps son, Donald Trump junior, tycker dock inte att siffrorna är särskilt höga, utan kommenterar dem med att de är "nästan obefintliga" när han intervjuas av tv-kanalen Fox News.

– Vi har fått kontroll över det här, vi förstår hur det fungerar, de har behandlingsmetoderna för att klara av att hantera det. Om du tittar på det, titta på min Instagram, så har de (dödssifforna, red anm) gått till att vara nästan obefintliga, säger Donald Trump junior.

USA är ett av de länder som har drabbats hårdast av coronapandemin, visar statistik från Johns Hopkins-universitetet. Nästan 230 000 amerikaner med covid-19 har avlidit sedan smittan började spridas i landet.

Publicerad:
Publicerad: