Nyheter

14 års fängelse för brutalt mord på Bornholm

Av: 

TT

Två bröder, 23 och 26 år gamla, har förklarats skyldiga till ett brutalt mord i en skog på Bornholm i somras. Arkivbild.
Två bröder, 23 och 26 år gamla, har förklarats skyldiga till ett brutalt mord i en skog på Bornholm i somras. Arkivbild.

NYHETER

Två bröder döms till 14 års fängelse för det brutala mordet på en 28-årig man i en skog på Bornholm i somras, rapporterar danska medier.

Bröderna, som är 23 och 26 år gamla, kände 28-åringen sedan tidigare och har erkänt att de tog med honom ut i skogen för att de ville ge honom en läxa, men de har inte erkänt mord. Under rättegången har de uppgett att deras mamma sagt att 28-åringen hade förgripit sig på henne.

Utredningen har visat att 28-åringen utsattes för brutalt våld natten till den 23 juni. Den rättsmedicinare som medverkade vid rättegången sade att skadorna var så omfattande att hon aldrig sett något liknande, rapporterar danska TV2.

Mannen lämnades sedan i skogen och nästa dag hittades han livlös.

I normalfallet är straffvärdet för mord tolv års fängelse i Danmark, men åklagaren yrkade på 14–16 års fängelse.

Debattörer i Danmark har ifrågasatt varför polis och åklagare inte utrett ett eventuellt rasistiskt motiv till dådet. En av åklagarna i målet sade tidigare under rättegången att motivet är oklart. Att det skulle vara rasistiskt har varken kunnat bevisas eller till 100 procent motbevisas, enligt åklagare Anna Moe.

ANNONS

Glöm inte mors dag – skicka en vacker bukett med choklad! Beställ hos Interflora här.

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert: