90-talsvilla toppar klicktoppen i Uppsala

Ett enplanshus från 1990 drog flest blickar till sig på Hemnet i Uppsala förra veckan.

Vi hittar det i Almunge, precis som den sista bostaden på topp-fem-listan.

Almunge, Uppsala.
Almunge, Uppsala.

1. Almunge, Uppsala

Pris: 2 400 000 kronor. Antal klick: 7 554. Mäklare: Eklund fastighetsmäkleri.

Den mest klickade bostaden, ett enplanshus från 1990, ligger i närheten av Långsjön, en halvtimme utanför centrala Uppsala. Huset som är på 122 kvadratmeter rymmer fem rum: Ett vardagsrum med kamin, ett allrum, ett kök, tre sovrum, två badrum och en tvättstuga. På tomten, som är på 7 900 kvadratmeter, finns även en äldre förrådsbyggnad och en vedbod.

Bergsbrunna, Uppsala.
Bergsbrunna, Uppsala.

2. Bergsbrunna, Uppsala

Pris: 4 750 000 kronor. Antal klick: 7 340. Mäklare: Widerlöv&co.

Den näst mest klickade bostaden ligger i närhet av Lunsens naturreservat, en kvart från centrala Uppsala. Huset är från 1945 och har en tillbyggnad från mitten av 1980-talet. Det är på 98 kvadratmeter och rymmer fem rum, fördelat på tre plan. På entréplan finns vardagsrum, kök och toa. En halv trappa upp finns en mer privat del med tre sovrum och badrum. En halv trappa ner finns ett allrum med öppen spis med spiskassett, bastu, dusch och tvättstuga. På tomten, som är cirka 1 200 kvadratmeter, finns också en sidobyggnad för hemmakontor, en isolerad friggebod, ett växthuset och en liten damm.

Vilan, Uppsala.
Vilan, Uppsala.

3. Vilan, Uppsala

Pris: 7 295 000 kronor. Antal klick: 5 122. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Den tredje mest klickade bostaden, ett tvåvåningshus från 2008, ligger utanför Boländerna, tio minuter från centrala Uppsala. Huset som är på 176 kvadratmeter rymmer sex rum. På entréplan hittar vi ett vardagsrum med braskamin, ett kök, ett sovrum, ett badrum med massagebadkar, en toa och en tvättstuga. På övre plan finns fyra sovrum, ett allrum och badrum. På tomten, som är på 820 kvadratmeter, finns även ett dubbelgarage.

Åkerlänna, Uppsala.
Åkerlänna, Uppsala.

4. Åkerlänna, Uppsala

Pris: 1 700 000 kronor. Antal klick: 4 857. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Vi hittar den fjärde klickade bostaden, ett flerfamiljshus från 1929, en halvtimme norr om centrala Uppsala. Huset som är på 158 kvadratmeter är fördelat på två lägenheter med separata ingångar. Den första rymmer ett vardagsrum, kök och badrum på entréplan och ett sovrum och pannrum en trappa upp. Den andra lägenheten rymmer ett vardagsrum, kök och badrum på entréplan och ett allrum och sovrum en trappa upp.

Almunge, Uppsala.
Almunge, Uppsala.

5. Almunge, Uppsala

Pris: 2 790 00 kronor. Antal klick: 4 540. Mäklare: Bjurfors.

Den sista bostaden på listan, en tvåplansvilla från 1916, ligger lantligt, ungefär en halvtimme utanför centrala Uppsala. Huset renoverades 2010 och dess 108,5 kvadratmeter rymmer numera två sovrum, ett kök med matrum, ett vardagsrum, ett badrum och en toa. På tomten, som är på 1 200 kvadratmeter finns också ett inglasat uterum, ett inhägnat trädgårdsland, ett garage med extra förråd och tvättstuga.

Publisert:

LÄS VIDARE