Elev avstängd efter grov misshandel på skola

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:
Uppdaterad:

En minderårig elev som misstänks ha misshandlat en annan elev på en grundskola i Uppsala har stängts av.

Den andra eleven fick föras till sjukhus efter händelsen i går eftermiddag.

Christina Stenhammar, tf grundskolechef i Uppsala kommun, beskriver händelsen som oerhört allvarlig.

– Självklart tar skolan incidenten på största allvar. Eleven är avstängd och man har också gjort en anmälan till huvudmannen förstås, säger hon.

Krisgrupp tillsatt

Uppsala ungdomsjour kallades in efter händelsen och är även i skolan i dag för att elever, men även personal, ska känna sig trygga. Någon liknande händelse ska inte ha inträffat på skolan under den senaste tiden, enligt grundskolechefen. Rektorn på skolan har tillsatt en krisgrupp och socialtjänsten har kopplats in.

Stenhammar har inte några uppgifter om hur den skadade eleven mår i dag eller om den fått lämna sjukhuset. Eleven var vaken och talbar när den fördes till sjukhuset på torsdagen.

Polisen som rubricerar händelsen som grov misshandel har inte gått ut med några uppgifter om att något tillhygge ska ha använts vid bråket eller hur delaktiga varje part varit.

– Det ska utredas, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Stenhammar säger att det finns risk att händelsen filmats och uppmanar skolan och vårdnadshavare att prata med barnen om att inte sprida den här typen av filmer som också skapar rykten.

Publicerad:

LÄS VIDARE