Misstänkt mord i Tullinge – två personer gripna

avIsabelle Nordström, Josefin Silverberg, Richard Aschberg

NYHETER

En man är död efter att ha blivit knivskuren i Tullinge. Knivskärningen började med ett bråk mellan fyra män, där en man plötsligt drog kniv.

Polisen söker flera gärningspersoner som försvunnit från platsen.

Två personer har gripits skäligen misstänkta för mordet.

– De greps i anslutning till brottsplatsen, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen till TT.

1 av 4 | Foto: P-O Sännås

Larmet om ett bråk i Tullinge kom in vid 10.47. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska fyra män då stått och pratat med varandra då en av männen plötsligt drar kniv och hugger en av dem ett antal gånger. Personen föll ihop och avled senare. Två av männen ska sedan ha sprungit från platsen.

– Det var ett antal personer som bråkade och därefter lämnade platsen. En man blev kvar, svårt knivskuren i halsen, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

– Vi har ett stort antal patruller på plats, som söker efter flera personer, säger Anders Bryngelsson.

En person frihetsberövad

Man har hittat minst en kniv som man tror har med mordet att göra. Polispatruller håller vittnesförhör på plats samt jagar de misstänkta gärningsmännen. Man har inlett en förundersökning om mord.

Under eftermiddagen har en man tagits in till förhör och har frihetsberövats. Omständigheterna är inledningsvis oklara. Han är inte misstänkt för något brott i nuläget.

– Det är väldigt oklara omständigheter om han har någon koppling till den här men han ska höras, säger Anders Bryngelsson.

Två skäligen misstänkta gripna

Enligt Aftonbladets uppgifter ska personen som frihetsberövats haft någon form av skada på kroppen som man misstänker har uppstått i samband med bråket där en man dog. Två misstänka personer greps under tisdagseftermiddagen. De gripna är skäligen misstänkta för mord, vilken är den lägre misstankegraden.

– De greps i anslutning till brottsplatsen, säger Åsa Wallentin, presskontakt vid polisen.

Kniv vanligt mordvapen i Sverige 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott