Melania Trump i bråk med ex-hustrun – om vem som är ’first lady’

avOskar Forsberg

Vem är egentligen ”first lady” i USA?

Om detta bråkar nu Trumps hustru Melania och hans ex-hustru Ivana.

Bakgrunden är en tv-intervju där ex-frun Ivana hävdat att hon är första dam.

1 av 3 | Foto: Lilli Strauss / TT / NTB Scanpix

Som Aftonbladet kunde rapportera förra veckan så ställde Donald Trumps ex-hustru Ivana Trump upp i en stor intervju i tv-kanalen CBS nyligen. Intervjun gjordes eftersom Ivana ska släppa en biografi.

Råd om Twitter

Trumps före detta hustru berättade öppenhjärtigt om sin relation med presidenten, bland annat om hur hon är i kontakt med honom i telefon regelbundet och ger honom råd om hans twittrande.

Efter intervjun i CBS ställde hon också upp i ABC. Där framkom att hon och Trumps hustru Melania har en minst sagt frostig relation.

– Jag har direktnumret till Vita huset men jag vill inte ringa honom på det, eftersom Melania är där. Jag vill inte orsaka någon svartsjuka eller liknande, eftersom jag är hans första fru, okej? Jag är ”första damen”, okej, sa hon med ett skratt.

Ilsket svar från Melania

Uttalandet fick, enligt uppgift till CNN, Melania att gå i taket av ilska. Hon kontrade med ett vasst uttalande via sin kommunikationschef Stephanie Grisham.

– Fru Trump har Vita huset som sitt hem och har ett ordnat liv där med Barron och presidenten. Hon älskar Washington och är hedrad över sin roll som USA:s första dam. Hon planerar att använda sin titel för att hjälpa barn och inte sälja böcker, sa Grisham till CNN och fortsatte:

– Det finns ingen substans i det här uttalandet från presidentens ex. Det är tyvärr bara ett uppmärksamhetssökande och själviskt oljud.

Ivana Trump är mor till Donald Trumps tre barn Don junior, Ivanka och Eric.

Hennes nya biografi släpps i morgon.

Melania Trump inspireras av 80-talsklassikern 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM