Borgmästare varnar för kobra i turistparadiset

1 av 2
NYHETER

Det finns en orm i paradiset.

Bokstavligt talat alltså.

Aroon Solos, borgmästaren i orten Rawai på den thailändska semesterön Phuket, varnar för att en enorm kungskobra kan befinna sig nära bostäder och hotell.

– Vi uppmanar människor att vara försiktiga, säger han till Phuket Gazette.

Har du slingrat dig till soliga Phuket? Då gör du klokt i att åla dig upp ur solstolen – och snoka rätt på en pinne som du kan försvara dig med.

Eller åtminstone är det klokt att titta upp från pocketdeckaren någon gång vid lunch, och ytterligare en gång innan det blir dags för eftermiddagsölen. Detta gäller i alla fall om du befinner dig i närheten av samhället Rawai, på södra delen av ön.

Där har borgmästaren Aroon Solos slagit larm om att en stor kobra kan uppehålla sig nära människobyn.

– Vi uppmanar människor att vara försiktiga. Snälla, informera räddningsarbetare om du ser den, säger han till Phuket Gazette.

Fångst på fem meter

Upprinnelsen till historien är att två kobror upptäcktes uppe i ett bambuträd i lördags. En av dem – som var fem meter lång och tio kilo tung – fångades in. Den andra kom dock undan. Nu befarar borgmästaren att den kan komma att återvända för att leta efter sin kompis.

Kungskobran är världens största giftorm och kan bli upp till sex meter lång. Den producerar stora mängder gift och är därmed mycket farlig, men den är också mycket skygg.

Hittade orm på toa

Det är inte första gången som de långsmala varelserna ställer till besvär i Phuket. För drygt ett år sedan fick en kvinna ett synnerligen ovälkommet besök på sin toalett. Phuket Gazette rapporterar att kvinnan gick in i badrummet sent på kvällen utan att tända lampan. Hon hörde ett väsande ljud, och slog på lyset. Då möttes hon av en kobra i attackposition. Kvinnan flydde till en granne och räddningsarbetare tog hand om den giftiga gästen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ormar

Phuket

Resor