Inget kaos säger Trump - väljarna håller inte med

avJohanna Rapp

Inget kaos i Vita huset, enligt Donald Trump.

Men amerikanerna håller inte med.

Enligt en opinionsundersökning anser en majoritet att Trump-administrationen är kaosartad.

1 av 2 | Foto: NICHOLAS KAMM / AFP
Donald Trump.

Den 21 juli sa Donald Trumps pressekreterare Sean Spicer upp sig då han ska ha varit oense med Trump om valet av den nya kommunikationschefen Anthony Scaramucci.

Sedan tog det bara tio dagar innan den nytillträdde kommunikationschefen fick sparken.

Under den tiden hann Scaramucci ringa upp en reporter på tidningen New Yorker och kritisera sina kollegor i Vita huset och han ska också ligga bakom att stabschefen Reince Priebus blev avskedad.

Priebus har nu ersatts av John Kelly - som i sin tur sägs ligga bakom beslutet att sparka Anthony Scaramucci.

Men att det skulle råda kaos i Vita huset är någonting som Donald Trump förnekar på Twitter: ”Högsta börsen NÅGONSIN, bästa ekonomiska siffrorna på flera år, arbetslösheten är lägre än på 17 år, lönerna ökar, gränsen är säker. Inget kaos i Vita huset!”

Väljarna håller inte med

Men väljarna delar inte presidentens bild.

Enligt en opinionsundersökning som genomförts av Politico/Morning Consult så tycker 60 procent att administrationen är något eller väldigt kaotisk. 33 procent däremot anser att den sköts bra. 39 procent av de tillfrågade anser att presidentens personal gör ett dåligt arbete, medan 29 procent anser att Donald Trumps personal gör ett bra jobb.

Demokraterna mycket kritiska

Enligt underökningen som genomförts på uppdrag av Politico så har de republikanska väljarna en mer positiv bild av hur Vita huset arbetar. 63 procent tycker att det sköts bra samtidigt som 34 procent av rebublikanerna anser att styret är kaotiskt. 80 procent av demokraterna anser enligt undersökningen att det råder kaos i Vita huset.

Opinionsundersökningen genomfördes innan Anthony Scaramucci fått sparken.