Pilotens genomgång hyllas av passagerare

När Sonja Catani flög från Blekinge till Stockholm med SAS fick hon en flygtur hon sent skulle glömma.

– Hade flyget landat i Umeå hade inte det spelat någon roll, alla var på så gott humör. Det här var fantastiskt roligt, säger hon.

Sonja Catani
Sonja Catani

Det var under fredagen som Sonja Catani skulle ta ett SAS-flyg hem till Stockholm från Blekinge. En flygtur hon inte alltid uppskattar. Men den här gången var det annorlunda.

– Vi har vår hundglassfabrik i Blekinge så vi pendlar den sträckan veckovis, och det är inte alltid det roligaste. Men den här gången var det fantastiskt roligt. Det började med att piloten kom ut och sa ”Hej alla barn, vart vill ni flyga då?”, och sedan en presentation av den internationella personalen som var från Markaryd, Sundsvall och "nåt konstigt ställe i Finland".

Sonja förstod att det här skulle bli ett välkomnande utöver det vanliga och tog upp mobilen och började filma piloten som fick hela besättningen att kikna av skratt.

– Under säkerhetsinformationen var det voice over från cockpit och flygvärdinnorna vek sig dubbla av skratt.

”Allt är förlåtet”

Enligt Sonja slängde piloten ur sig kommentarer som ”nu kommer fredagsdansen med säkerhetsföreskrifter, visa benen" och "man drar flytvästen över huvudet, men var nu riktigt försiktig med frisyren" samt "spänn åt flytvästen runt midjan, ja ni som har en midja".

Sonja delade med sig av filmklippet i ett Facebookinlägg och av kommentarerna att döma är det många som har flugit med samma pilot och vittnar om liknande flygturer.

– Det verkar vara lite av den här pilotens signum. Hade flyget landat i Umeå hade inte det spelat någon roll, alla var på så gott humör. Det var så bra liksom, hur humor och glädje kan få människor att ändra uppfattning så snabbt.

Till saken hör att Sonja, bara en vecka tidigare, hade en del klagomål på SAS guldkunds-service men att hon nu förlåter flygbolaget.

– Jag förlåter. Trots att de var jättedumma. Men nu är allt förlåtet tack vare den här piloten.

Anna Kansell på SAS Pressjour, har tagit del av klippet uppskattas även av dem.

– Det verkar som att kaptenen velat få till sig extra uppmärksamhet kring säkerhetsgenomgången. Ett roligt och uppskattat inslag, säger hon.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN