Nyheter

Motivet var sexuellt

NYHETER

39-åringen har erkänt mordet

För 15 år sedan dräpte han sin flickvän när hon vägrade sex.

39-åringen misstänks nu ha mördat sin 11-åriga styvdotter.

I dag bekräftar hans advokat att motivet åter var sexuellt – narkotikapåverkad ska han ha givit sig på flickan.

Aftonbladet talade i går med Sven Åke Christiansson, professor i psykologi vid Stockholms universitet. Redan då misstänkte han mordet på 11-åriga Kristina kan ha haft sexuella motiv.

- Det kan finnas ett sexuellt motiv till dådet. Flickan har då antagligen avvisat honom kraftigt. Det har han inte kunnat hantera, sa Sven Åke Christiansson.

Han säger att mannen troligtvis växt upp utan nära relationer. Han har försökt skydda sitt känsloliv – och har därför inte klarat av att bli avvisad.

Dödade sin sambo

Så var fallet 1987. Då dödade mannen sin 19-åriga sambo. I rätten berättade han att hon nekat honom sex och att han därför tänkte slå henne medvetslös med en hammare – så att han skulle få som han ville.

Norska Aftenposten skriver att kvinnan gjorde motstånd och att mannen då gav henne flera hammarslag i huvudet. Därefter ströp han sambon till döds med en rem.

I dag bekräftar 39-åringens advokat Stein Bjørnar Dahl att hans klient har erkänt att även mordet på Kristina hade sexuella motiv.

- Den misstänkte är klar över vad han gjort och har godtagit häktningen, säger Dahl till norska TV2.

Mannen var narkotikapåverkad

Nyhetsbyrån NTB skriver att mannen har erkänt att han var narkotikapåverkad. För polisen har han berättat hur han tittade på porrfilm på tv innan han gav sig på flickan,

I förhören säger han dock att han aldrig tidigare har känt en dragning till barn. Polisen kommer nu att undersöka mannens dator för försöka hitta eventuella barnporrbilder.

Det brott 39-åringen nu misstänks för har flera likheter med det tidigare dråpet. I båda fallen ringde mannen själv till polisen och erkände.

- Min klient är mycket nedbruten, säger Stein Bjørnar Dahl.

Samtidigt rasar Torbjørn Lie, far till den 19-åriga kvinna som mördades 1987, mot att mannen bara fick sitta sju år i fängelse och att han inte fick så kallad ”sikring”, en längre period av övervakning. Han dömdes till tio år, utskrivningsprövningen slog dock fast att det inte fanns någon risk att mannen skulle upprepa brottet.

- Släpp aldrig ut honom igen, vädjar Torbjørn Lie, 65, i dag.

- Vi är mycket skakade av det som skett. Nu får det verkligen vara nog. Det känns som han har slagit den sista spiken i vår familjs kista.

Mattias Lundell

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu kan du se din kreditkoll gratis - snabbt och tryggt med BankID. Se din kreditkoll direkt

MinKreditkoll SE

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter