Gottsunda

Misstänkt för yxattack mot kvinna överlämnade sig själv

Av: 

Josefin Silverberg

Jamshid Jamshidi

Gustaf Tronarp

NYHETER

En man högg en kvinna flera gånger med en yxa i Gottsunda i Uppsala. Attacken skedde på öppen gata – och flera personer försökte stoppa mannen.

– De försökte få honom att sluta angripa kvinnan. Flera hjälpte också till att förbinda henne, säger Daniel Wikdahl på polisen.

Några timmar efter dådet överlämnade den misstänkte sig själv till polisen.

Attacken skedde vid 14.30-tiden på tisdagen. Aftonbladets uppgifter gjorde tidigt gällande att mannen gått till attack mot en kvinna och huggit henne flera gånger med en yxa. Detta bekräftades av polis senare under eftermiddagen.

Polisen var under gårdagen mycket förtegen om utredningen.

– Vi har inte så jättemycket information att gå ut med i nuläget. Det pågår ett polisarbete, säger presstalespersonen Lisa Sannervik.

Flera försökte stoppa angreppet

Kvinnan fördes till Akademiska sjukhuset. Hennes skador är allvarliga.

– Jag vet att skadeläget är allvarligt, men fler detaljer än så har jag inte, säger Daniel Wikdahl, även han presstalesperson på polisen i Uppsala.

Yxattacken skedde mitt på öppen gata – och inför ögonen på flera vittnen.

– Det var flera personer som grep in för att försöka få mannen att sluta angripa kvinnan. Det var också flera som hjälpte till att förbinda henne, säger Daniel Wikdahl.

Kom självmant till polisen

Vid 18:15 meddelade polisen att en man gripits för dådet. Han kom själv in till polisstationen och uppgav att han är skyldig till mordförsöket. Han greps under lugna omständigheter

De första förhören med mannen genomfördes på onsdagsmorgonen.

– Efter att han gripits fördes han till sjukhus. Vad orsaken är till det kan jag inte gå in på, men vi bedömde att han behövde vård, säger Daniel Wikdahl.

Strax efter klockan 09 kom beskedet att mannen anhållits av åklagare. Han är misstänkt för mordförsök, rapporterar unt.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Gottsunda

ÄMNEN I ARTIKELN

Gottsunda

Uppsala

Våldsbrott