Tröstade baby - med alkohol

NYHETER

De flesta mödrar ger sina bebisar bröstmjölk eller välling.

Men inte fotomodellen Jordan.

Hon tänkte ge sin blinda son ett glas sherry för att få honom att sluta gråta.

Foto: BLIND SON Supermodellen Jordan beställde in en sherry åt blinda sonen Harvey för att han skulle sluta gråta. Men restaurangpersonalen vägrade servera. Barn är extremt känsliga och ett glas kan sluta med döden.

Supermodellen Jordan, 24, är en av Englands hetaste sensationsdrottningar. Hennes kärleksliv och vilda festnätter skapar stora rubriker.

Nu ifrågasätts hennes lämplighet som mamma till sonen Harvey, nio månader, som hon har tillsammans med fotbollsstjärnan Dwight Yorke.

Slutade inte gråta

Den senaste i raden av skandaler inträffade häromdagen när det separerade paret skulle träffas på en restaurang i London.

När Harvey inte ville sluta gråta vinkade Jordan till sig en kypare. Flera restauranggäster blev vittnen till hur hon beställde in ett glas sherry åt sin högljudda son.

Kyparen försvann. Plötsligt stod i stället restaurangchefen vid Jordans bord.

- Han sa att de inte kan servera alkohol till ett litet barn, berättar bordsgrannen Robi Huthison för The Sun.

Kunde ha dött

Ett glas sherry till en nio månader gammal baby kunde ha slutat i en tragedi.

- De kan dö. Barn är extremt känsliga för överdosering och vi har ingen aning om var gränsen går för ett litet barn, säger barnmorskan och doktoranden Mona Göransson som forskar kring alkohol och graviditet.

Festade gravid

Det har spekulerats i om det är skandalmodellens vilda leverne som orsakat sonen Harveys ögonfel. Jordan sågs ute på Londons nattklubbar bara veckor före sin sons födelse.

I augusti åkte hon till Los Angeles där specialister skulle undersöka hans ögon. Där passade hon på att slå runt hemma hos playboylegendaren Hugh Hefner.

Under USA-besöket fick Jordan beskedet att Harvey dessutom riskerar att stanna i växten och bli dvärg.

"Grava synfel"

- Fostret kan få en ögonskada på nerven och grava synfel om mamman dricker alkohol under graviditeten. Det kan också påverka tillväxten. Dricker man stora mängder får man gravt skadade barn, säger Mona Göransson.

Skador på centrala nervsystemet, avvikande utseende och mindre huvudomfång är andra risker.

Jordan hävdar att läkare sagt att sonens sjukdomar inte har med hennes vilda festnätter att göra.

Fatima Johansson