”Det är en skam för HSB”

avZendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

 Hundratals läsare har mejlat till Aftonbladet och rasat mot bostadsrättsföreningens sätt att behandla Maj Holmblad. Här är några av breven.

”Vi avslutar vårt konto i HSB”

 Har skickat följande till HSB.

”Om Maj Holmblad vräks efter att ha bott hos er i 65 år så kommer vi att avsluta vårt konto hos HSB. Vi lät kontot vara kvar när det stormade kring HSB för några år sedan men det här är för mycket. Som det känns nu så avslutar vi nog vår sons konto också om vräkningen verkställs, ’’

Arg

”Häng ut dem”

 Kan ni inte hänga ut namn och bild på dom som vill göra så här mot en gammal sjuk kvinna?

Niklas Larsson

”Samla pengar”

 Läser om Maj och har skrivit under. Men? om det går till försäljning, kan inte ni samordna så att vi läsare samlar in pengar att köpa tillbaka lägenheten?

Christel Karlsson

”Skitstövlar”

 Det tro tusan att de beslutade att sälja lägenheten. Någon i styrelsen har väl en släkting som är intresserad av att köpa. Fy fasen vilka skitstövlar, hoppas att de själva blir utslängda på backen när de är 83 år.

Magnus

”Fruktansvärt”

 Detta är fruktansvärt. Att behandla en gammal människa så här. Hon har skött sig hela livet. Tänk om någon skulle kunna starta en insamling och köpa lägenheten i Majs namn när den går på auktion.

Gunilla

”Hur kan man”

 Snälla, det här kan ju bara inte vara sant. Jag kan inte förstå hur man klarar av att göra på det viset mot en gammal människa.

Birgitta Jansson

”Hjälp henne”

 Jag är en av de 1000-tals personer som reagerat på vad Maj Holmblad nu utsätts för. Vad jag inte förstår är varför inte socialtjänsten gått in och bistått Maj. Om hennes hälsa ej möjliggör för henne att själv klara av sina räkningar och liknande, då kan man kalla in äldreomsorgen, alternativt en god man som kan hjälpa henne. Bra att ni skriver om fallet, det brukar ju ha en positiv effekt har man ju märkt.

Jeanette

 ”Vedervärdigt”

 Jag blir deprimerad av att sådant här kan ske i Sverige. Om den gamla hyresgästen inte skött sin lägenhet enligt svensson-normer borde hon väl ha hjälp i stället för vräkning. Hoppas att ert upprop leder till att styrelsen får svårigheter med nattsömnen. Bra att ni finns och tar upp sådana här vedervärdigheter så att vi fortfarande kan vara stolta över vårt land.

Boje Forsström

 ”Känslokallt”

 Hej, Tack för att ni skriver om Maj Holmblad. Jag kan inte hitta ord för hur känslokallt, orättvist, hemskt denna gamla kvinna behandlas. Jag är tacksam om ni kan fortsätta att skriva om detta fall. Har allt gått rätt till?

Laila R

 ”Omänskligt”

 Angående vräkningen av Maj.

Man kan undra om de i styrelsen är ute efter hennes lägenhet. För varför beter sig styrelsen så omänskligt . Det är en skam för HSB.

Maj-Lis Jönsson

 ”Affären stinker”

 Kan ni inte kolla upp hur mycket som finns i den inre fonden för Maj Holmblads lägenhet? I det fall att inga förändringar/reparationer är gjorda borde det finnas åtskilliga tusenlappar att förnya för. Dessa pengar följer lägenheten vid försäljning och kommer inte Maj Holmblad tillgodo. Jag tycker att hela affären stinker och funderar vad som händer med pengarna i inre fonden – går de till föreningen eller den nya köparen?

Hjälp Maj!

 ”För djävligt”

 Läste just om Maj Holmblad och hennes lägenhetsproblem. Tycker att det som styrelsen i bostadsrättsföreningen gör rent ut sagt är för djävligt! Hon har ju bott där i 65 år och vad jag förstår skött sig hela tiden. Dessutom är ju hyran betald nu. Jag förstår verkligen inte hur de resonerar.

Niklas

Publicerad: