Lars-Eric och Örjan fann varandra genom Aftonbladet.se

NYHETER

Nu söker Lars-Eric efter ungdomskärleken på Family.se

Foto: Örjan och Lars-Eric tog upp kontakten efter 40 år.

Efter 40 år träffades de för att prata gamla minnen.

Lars-Eric efterlyste sin ungdomsvän Örjan genom Sommarextra på Aftonbladet.se.

– Dagen efter jag lagt ut efterlysningen ringde Örjan. Det gick väldigt fort. Jag har försökt efterlysa honom två gånger förut, via lokalradion, utan att lyckas.

Lars-Eric Digemo satte sig i bilen och for ner till Jönköping lördag den 18 augusti. Väl framme så stod det en grånad herre vid trottoarkanten som han genast kände igen.

– Det blev en jättekram. Sedan blev jag inbjuden på en kopp kaffe med Örjan Svenssons nuvarande familj, hans härliga fru Kerstin och en tonårsdotter.

De båda herrarna hade mycket att tala om vid kaffebordet.

– Våra munnar sprudlade av minnen. Vi pratade om våra gamla motorcyklar, om tiden då jag stack ut till sjöss och träffade min fru och då Örjan började bilda sin första familj. Sedan avklarade vi min tid inom politiken, facket och en handikappsorganisation.

Allt detta och lite till hann Lars-Erik och Örjan med under sitt första möte på nära 40 år.

– Jag satte mig i bilen och petade igång en CD med Buona Sera, Putti Putti, plus ett gäng andra låtar från 60-talet, och for hemåt efter en av de bättre dagarna i mitt liv.

De har redan planerat för nästa träff, då tar Örjan med sin familj och kommer upp till Skärblacka, där Lars-Eric nu lever som pensionär.

Nu söker Lars-Eric nästa person från ungdomsåren genom Family.se.

– Mona var den första riktiga förälskelsen.

Han har redan fått tag på Mona Malveströms nya efternamn och adress i Linköping.

– Jag har börjat med att skriva till henne och bett om kontakt. Det skulle vara roligt att få veta hur det har gått med alla de planer hon hade när vi var unga, berättar Lars-Eric Digemo.