14-årig flicka torterades

NYHETER

15-årig flicka åtalas för att ha misshandlat och förnedrat den yngre flickan

I flera timmar plågades, misshandlade och förnedrades en 14-årig flicka i Borås.

Tre flickor och en pojke tvingade 14-åringen att äta barr och löv, spottade henne i munnen och tvingade henne att svälja.

Nu åtalas den enda av plågoandarna som är straffmyndig, en 15-årig flicka.

Det började med att 14-åringen anklagades för att ha spridit rykten om att en flicka haft sex med en pojke. En dag i maj träffades flickorna för att ”rensa luften”, skriver Borås Tidning.

Vid Fjärdingsskolan i Borås träffade 14-åringen två andra flickor, som tvingade henne med sig och drog in henne i skogen. Där började den utdragna och brutala misshandeln.

– Hon har blivit slagen i ansiktet och sparkad på kroppen. Ungdomarna tvingade henne att äta barr och rötter och spottade på henne, säger kammarålagare Ove Svensson till aftonbladet.se.

Spottad i munnen

Hon tvingades också dra halsbloss på en cigarett. En av flickorna spottade den 14-åriga flickan i munnen och tvingade henne att svälja.

Efteråt var den 14-åriga flickan blåslagen.

– Hon fick en hel del fysiska skador.

Under misshandeln, som varade i drygt två timmar, ringde de första två flickorna efter förstärkning. En pojke och ytterligare en flicka kom till platsen och deltog i tortyren.

Övergreppen filmades också med en kameramobil.

Den 15-åriga flicka som nu åtalas för misshandel var den som kom in i händelseförloppet i det senare skedet, och Ove Svensson säger att hon inte varit den ”värsta”.

– Hon sparkade också och slog. Men hon deltog inte i den förnedrande behandlingen. Anledningen till att bara hon åtalas är helt enkelt att hon är den enda som är straffmyndig. De övriga tre blir fall för socialtjänsten, säger Ove Svensson.

15-åringen har erkänt.

Mår inte bra

I dag mår den 14-åriga flickan inte bra. Ove Svensson har talat med hennes mamma.

– Hon har inte kommit över detta ännu.

Flickan har själv berättat om händelsen:

– Dom sa att det höll på så länge att det var rekord, berättade hon i en intervju med Borås Tidning. Jag tappade luften när jag fick en spark i ryggen. Då lyfte dom armarna och sa att jag skulle ta djupa andetag. Sen fortsatte dom.