Falsk flagg på krogen

NYHETER

Vi är snabba att klumpa ihop olika kök till samma region. Och restaurangerna själva är minst lika dåliga.

Fyra små rätter är givetvis ingen paradrätt i Kina, yakiniku är inte alls japanskt utan koreanskt och ”libanesiska” restauranger hämtar lika mycket näring från Syrien, Jordanien och ibland även det kurdiska köket.

”Vilken bluff”, tänker du.

"Här har jag suttit och tuggat i mig mat med som serveras under falsk flagg. Skandal och förbannad lögn."

Och så börjar du kräva rättning och kamratuppfostran i köken.

Men gör inte det. Så farligt är det faktiskt inte. Det är ju inte värre än att köttbullar och kåldolmar betraktas som svenska trots att de också är regelrätta importer.

Världen krymper och matkartorna ritas om.

Idag är det ytterst få italienare som snurrar degen på den lokala pizzerian. Men det är väl skitsamma. Så länge det smakar pizza.

Rickard Henley

Allt om Stockholm

Tidigare krönikor:

Kräv en knöl

Delad nota - att göra slut på krogen

Strunta i trenderna

"'Skandal och förbannad lögn.'"