Rensa dina skåp och fyll plånboken

Foto: Sandra Sundqvist tjänar pengar på sina gamla saker. Några gånger om året brukar hon lämna in gamla kläder till butiken Nu & Då för försäljning.
NYHETER

Ont om pengar efter jul? Sälj saker du inte använder och tjäna en hacka.

Skivor som du inte har lyssnat på sedan 90-talet. Halsband som legat ihoptrasslade i byrålådan så länge du kan minnas. Jackor som hängt orörda i garderoben i flera år.

Skulle det kunna handla om ditt hem? Sätt då igång att rensa hemmet på onödiga saker – och tjäna extra pengar! Det kryllar av butiker som tacksamt köper dina gamla prylar.

Någon som ofta tjänar pengar på det här sättet är frisören Sandra Sundqvist, 21, från Vasastan. Hon brukar lämna in kläder till butiken Nu och Då på Norrtullsgatan.

– Jag är modeintresserad och tycker om att förnya min garderob. Det är bra att kunna tjäna pengar på grejer som jag annars hade kastat.

Fyra, fem gånger om året brukar Sandra lämna in flera fulla kassar med jackor, byxor och tröjor. Mest pengar får hon för vinterkläderna.

– En jacka som har kostat 3000 kronor som ny, kanske jag får 1000 kronor för. Helt och rent För att en andrahandsbutik ska vilja ta emot dina gamla kläder ska de vara väl omhändertagna:

– Se till att allt är tvättat, fräscht och struket när du lämnar in dem, säger Sandra.

Här kan du lämna in gamla saker

Minna Tunberger (.se)