"Festar som om undergången är nära"

Foto: Ferry Corsten och Carl Cox - två av Monday Bars bokningar.
NYHETER

För femtonde gången ger sig Monday Bar ut på en 23-timmars kryssning. Finska tangokavaljerer göra sig icke besvär - här handlar det om trance, techno och hardstyle dygnet runt.

Vilka tips har arrangören Staffan Ridelberg inför kryssningen?

Foto: Namn: Staffan Ridelberg. Ålder: 30 + moms. Bor: Södermalm. Gör: Festarrangör.

- Ferry Corstens 6-timmarset! Han kommer blanda klassiker med nyare material, lär bli grymt. Min klubbkompis Johnny Boy ska spela på den här kryssningen, det ser jag fram emot. Sen vill jag slå ett slag för den tyska klubben Technoclub som följer med. Visste du att dj Talla2XLC, klubbens ägare, var den som myntade begreppet techno?

Aha, jag trodde det var Derrick May.

- Nej, det var senare. När Talla2XLC jobbade i en skivaffär i Frankfurt 1981 sorterade han musiken i olika backar efter vad han gillade. På en back skrev han "techno".

Vad är dina tricks för att klara ett 23 timmar långtparty?

- Att vara vaken till morgonfesterna, de brukar vara helt galna! Folk festar som om undergången är nära och musiken är stenhård. Själv brukar jag däcka vid sju, åtta på morgonen. Sen sover jag en timme innan jag går upp till nästa fest.

Hur är det med glow sticks - är det obligatoriskt på era fester?

- Verkligen inte. Folk anstränger sig när de kommer till oss, de klär upp och ut sig. Det tycker vi om. Så självklart får folk ta med sig glow sticks, det är ju bara kul!

Du har jobbat med Monday Bar i femton år nu. Hur tycker du klubbscenen har förändrats under åren?

- För tio år sen kunde man boka en technoakt och förvåna alla. Nu är kunskapen mycket högre i och med internet, folk vet vad de vill ha.

Och vad vill det nya klubbfolket ha?

- Trance och rätt hård dansmusik, hardstyle. Men vi gör ju andra bokningar också, som Carl Cox den 15 september.

Då kan man kanske räkna med en hel del gamla klubbrävar vågar sig ut.

- Ja visst. Jag har redan träffat folk som funderar på hur de ska fixa barnvakt.

Vad har ni mer planerat för hösten?

- Som vanligt väldigt mycket. Bland annat kör vi en Black and White Weekend den 12-14 oktober på Münchenbryggeriet. Då blir det både stenhårt och lite mjukare musik.

Lovisa Madås

Allt om Stockholm