Kenneth låg död i sin taxi

NYHETER

Evert hittade liket - polisen misstänker mord

1 av 2 | Foto: Blev han mördad? Taxichauffören Kenneth Hagman försvann från Arboga för tre månader sedan. I fredags hittades han död i sin bil. Polisen hoppas att bilder från taxins övervakningskamera kan visa hur han dog.

Kenneth Hagman, 51, från Arboga försvann i sin taxi för tre månader sedan.

Nu har polisen inlett en mordutredning - och hoppas att mördaren finns på bild.

- Vi har hela tiden trott att det var mord, säger Evert Bryntesson som hittade kroppen.

Kenneth Hagman försvann den 28 maj. Vid tiotiden på förmiddagen skulle han köra till verkstaden, men kom aldrig fram.

Dagen efter gav taxibolagets larmsystem signal om att hans bil hade stått still i mer än ett dygn och att mobilsystemet höll på att slockna på grund av strömbrist. Polisen vände sig till medierna för att få hjälp att hitta Kenneth Hagman.

Evert anade oråd

I fredags hittades han. Evert Bryntesson, 70, var ute och inspekterade sin mark i Mangskog utanför Arvika när han gjorde det obehagliga fyndet.

Bilen stod långt in på en dålig skogsväg som inte leder någonstans.

- Jag såg att bilen hade gula nummerskyltar och trodde att det var några utländska bärplockare. Men sedan såg jag taxiskylten och att det stod Arboga på den. Då började jag ana oråd, säger han.

Rörde sig inte

Han la märke till att ena dörren var öppen och att det låg kläder och papper spridda kring bilen. Huven var delvis öppen och en draglina var fästad vid fronten.

- När jag insåg att det satt någon i bilen, och att den personen inte rörde på sig, skyndade jag mig till en granne för att ringa efter polisen.

Dödsorsaken oklar

Kenneth Hagmans kvarlevor kunde identifieras med hjälp av tandkort. Enligt utredningsledare Tage Sohl vid länskriminalpolisen i Värmland är det inte klarlagt hur han dog. Därför är det ännu osäkert om han blivit mördad.

- Det finns många oklarheter. Men sammantaget finns det omständigheter som talar för att den döde kan ha blivit mördad, säger han.

Kenneth Hagmans sambo fick sent i går, via media, veta att polisen inlett en mordutredning.

- De måste ha hittat något som fått dem att ändra uppfattning för till mig sa de så sent som i eftermiddags att det inte kommit fram något vid obduktionen, säger hon.

Kameran kan avslöja

Samtliga Arboga taxis bilar är utrustade med övervakningskamera.

Om Kenneth Hagman blivit mördad kan den skyldige finnas på bild, något som polisens utredare nu undersöker.

Inga tekniker på plats

Nya Wermlands-Tidningen avslöjar samtidigt att polisens tekniska rotel i Karlstad inte kallades till fyndplatsen för att göra en undersökning när bilen hittades.

En internutredning har inletts för att utreda om beslutet att inte kalla in teknikerna var rätt eller fel, skriver nwt.se.

Olle Castelius