Olle är hockeyproffs - på Tenerife

NYHETER

”Det är lite konstigt att lira hockey i 35 graders värme”

Efter gymnasiet har Olle Pettersson satsat på ett liv som hockeyproffs. Men inte i NHL, utan i Spanien.

Vad gör man om man som nybakad gymnasiestudent vill vara hockeyproffs, men njuta av härligt väder i en vacker storstad istället för att att slita i ett bortglömt gammalt farmarlag i någon håla i USA? Jo, man gör som 21-åriga Olle Pettersson och hans två vänner - satsar på Spanien.

- Efter gymnasiet mailade jag runt till olika klubbar som fanns på nätet. Madrid hade ett lag där jag fick kontakt med en svensk som var med i veteranlaget. Han hjälpte oss att komma ner, säger Olle Pettersson som pluggade spanska på gymnasiet samtidigt som han lirade ishockey i Linköpingsklubben Ljungsbro.

Behövde inte provspela

- När vi kom ner trodde jag att vi skulle provspela. Istället fick vi börja i laget direkt. De andra var så dåliga. Det var en konstig känsla att komma in i en ishall när det var 35 grader varmt ute. Det var verkligen en omställning.

Första månaden fick de bo på hotell där det serverades trerätters middagar och sen fixade klubben bostad och jobb åt de tre svenskarna. Olle fick jobb som kypare.

Kom till Tenerife

I slutet av säsongen frågade en tränare för ett inlineslag i Madrid de tre svenskarna om de ville vara med och spela i det spanska mästerskapet. Olles lag vann turneringen vilket ledde till erbjudanden från bland annat Madrid, Gran Canaria och Tenerife. Han valde Tenerife som tränades av en svensk.

- Nu drar snart nästa säsong igång så jag ska åka ned till Spanien snart. Det ska bli jätteroligt, även om det blir mycket flyg och olika hotell nästan varje helg.

Hur är intresset för ishockey i Spanien?

- Intresset bland dem som är intresserade är närmast fanatiskt, men annars känner folk knappt till det. Det är ingen stor sport, Spanien spelar i C- VM. Men för oss som lirar är det bra. Solen skiner, bostaden är betald och det betalar faktiskt hyfsat.