Ladda inför Rockbjörnen med Filip Hammar

Foto: Filip Hammar, här tillsammans med Rockbjörnen och kollegan Fredrik Wikingsson, laddar med köttbullar inför galan på torsdag.
NYHETER

Rockbjörnen delas varje år ut till de artister som röstats fram av Aftonbladets läsare. Årets gala, som går av stapeln på Hovet på torsdag, leds av Ett herrans liv-duon Filip&Fredrik. Vi har pratat med ena halvan av duon, Filip Hammar, som utlovar både sång, dans och explosioner.

Hur laddar ni för att komma i rätt Rockbjörnenstämmning?

– Oj? Jag går inte ut så mycket, men något alkoholfritt blir det i alla fall innan. Man blir så snurrig annars och då går det inte så bra att stå på scen. Köttbullar på Ulla Winblad kanske. Det brukar bli något sånt, lugn och ro. Eller kinakrogen på Karlavägen, den som ligger vid SVT-huset.

Var går ni sen då, efter galan?

– Det blir Rockbjörnenfesten. Efterfesten. Sedan går vi nog inte vidare, det är ju torsdag.

Varför tackade ni ja till Rockbjörnen men nej till schlagerfestivalen?

– Rockbjörnen ligger varmare om hjärtat än Schlagerfestivalen, även om den musikaliska kartan ritats om nu när några Idol-deltagare är nominerade. Dessutom har ju Rockbjörnen en yngre publik.

Kommer ni att göra något speciellt utöver konferencierandet på galan?

– Det kommer bli lite sång, lite dans och en rolig entré. Ja, en explosiv entré som hänger lite i luften skulle man kunna säga.

Mer om Rockbjörnen