Baby hittad oskadd efter skottdrama

NYHETER

Stockholm

Skottlossning i Skärholmen i södra Stockholm på lördagen slutade med att en man anhölls för mordförsök och ett bortfört spädbarn återförenades med sin mamma.

Efter mycket tumult både på gatan och inne i en lägenhet greps sex personer medan ytterligare fyra medtogs till förhör. Natten mot söndagen släpptes alla utom en som anhölls misstänkt för mordförsök, enligt vakthavande befäl vid Söderortspolisen.

- Skottlossningen som orsakade polispådraget visade sig ha skett i luften men en person knivskars lindrigt under bråket, säger Lennart Sjöstrand, länsvakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Ett stort antal personer bevittnade tumultet som har sin upprinnelse i ett familjebråk om ett spädbarn, som började redan på fredagen. En person är sedan tidigare anhållen i sin frånvaro för egenmäktighet med barn i samband med fredagens händelse.

Natten mot söndagen hittades det månadsgamla barnet i en lägenhet i grannförorten Bredäng och återförenades med sin mamma.

Larmet kom till polisen vid 15.30 på lördagen. Tio patruller, två piketbilar och två hundpatruller skickades till platsen för att avstyra bråket.

TT