Narkotika

Polisen varnar för ny livsfarlig drog

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

Polisen i Helsingborg går nu ut på sin hemsida och varnar för en ny livsfarlig drog.

Detta efter att en påverkad och knivbeväpnad man hoppat ut från en balkong cirka sex meter upp.

”Föräldrar, släkt och vänner. Håll utkik efter påsen på bilden. (...) Vaksamhet önskas”, skriver man i sitt inlägg och publicerar en bild på en upphittad förpackning.

Efter ett dramatiskt ingripande väljer nu polisen i Helsingborg att gå ut med en varning till allmänheten.

Polisen slog till mot en lägenhet och bröt upp dörren. Ungefär samtidigt dök en knivbeväpnad och drogpåverkad man upp på lägenhetens balkong och hoppade strax därefter.

Befarad överdos

”Den knivbeväpnade mannen hoppar ut från en balkong ca 6 meter upp. Mitt framför vår bil. Han landar illa och raglar fram mot oss. Pendlar i humör och är allmänt osammanhängande. Psykos befaras. Mannen beläggs med handfängsel”, skriver polisen i sitt inlägg.

Inne i lägenheten låg en livlös kvinna i en soffa. Såväl hon som mannen som hoppat från balkongen kördes med ambulans till sjukhuset i Lund.

Kvinnan befarades ha tagit en överdos.

Upphittad påse

Polisens narkotikaspanare hittade en påse på marken där mannen landat. Förpackningen till en så kallad Rc-drog, ”Research chemical” eller ”designerdrog”.

”Rc-droger består av molekyler som flyttas hit och dit i undergroundlab. För att uppnå ”bäst effekt”. Den bästa trippen helt enkelt. Många Rc-droger liknar ruset hos befintliga droger men är inte testade och Du vet inte vilken dos du klarar från den inköpta batchen. Överdosering är därför en påtaglig fara”, skriver polisen i inlägget.

Man fortsätter:

”Ofta står det ”Not for human consumption” på påsen. Men det hindrar uppenbart inte människor att peta i sig det. Tyvärr är Rc lätt att få tag på via internet”

Varnar allmänheten

I samband med inlägget publicerar polisen en bild på påsen som upphittades där den knivbeväpnade mannen landat på marken. Nu varnar man allmänheten för den livsfarliga drogen.

”Föräldrar, släkt och vänner. Håll utkik efter påsen på bilden. Fokusgruppen har inte stött på just den varianten på gatorna tidigare. Vaksamhet önskas”, skriver man.

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Jimmy, 19, testade knarkplåstret – dog
Publisert:

LÄS VIDARE

Förslaget: Legalisera knark – för att bekämpa gängen

ÄMNEN I ARTIKELN

Narkotika

Brott

Helsingborg