Man hittad död i skogen – polisen misstänker mord

HALMSTAD/STOCKHOLM. En man hittades död i ett skogsområde i Halmstads kommun i förmiddags. Polisen misstänker att mannen har mördats.

– Vi hanterar detta som ett spaningsmord, säger presstalesmannen Hans Lippens.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen skjutits med tre skott. Ett av dem ska ha träffat i huvudet.

Mannen hittades livlös vid en friluftsanläggning en bit öster om Halmstad vid 10-tiden på tisdagen. Det var en förbipasserande som upptäckte kroppen och slog larm. Polis skickades till platsen tillsammans med ambulans och räddningstjänst.

Sökte efter föremål

Efter att ha konstaterat att mannen var död så inledde polisen en förundersökning om mord alternativt dråp.

– Tekniker har undersökt kroppen och platsen runtomkring. Vi har också haft hundförare där som letat efter föremål som kan ha kastats iväg eller blivit kvarlämnade, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region väst.

– Vi hanterar detta som ett spaningsmord, vilket innebär att gärningsmannen är okänd och att vi inte är säkra på vem offret är.

Vad är det som gör att ni misstänker att mannen har mördats?

– Det är omständigheter på fyndplatsen och kroppen som gör att vi misstänker det. Jag har inget mer att säga om det i nuläget. 

Sköts med flera skott

Enligt uppgifter till Aftonbladet är den döde en man i 30-årsåldern. Han ska ha dödats på ett sätt som liknar en avrättning. Mannen uppges ha skjutits med minst tre skott, bland annat i huvudet. De övriga två träffade i ryggen och i axeln, enligt Aftonbladets uppgifter.

Polisen har inte velat kommentera de uppgifterna.

– Vi kan inte säga något om det eller svara på några andra frågor om ärendet i nuläget, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Området där mannen påträffades var avspärrat under tisdagen. Polishelikoptern skickades upp för att dokumentera platsen från luften.

”En del skumma snurrar uppe i skogen”

Drygt 900 meter från platsen där mannen hittades bor Per Nilsson, 60 år. Hans telefon gick varm efter fyndet i skogen. Boende i Marbäck har försöker förstå vad som har hänt och många är förtvivlade.

– Det är läskigt och givetvis tragiskt. Man har ingen respekt för människoliv längre, säger Per Nilsson

Trots att hans hus ligger närmast har han varken sett eller hört något ovanligt de senaste dagarna.

– Polisen har varit här tre gånger och frågat om jag har sett eller hört något. Men det har jag inte. Det är inte helt ovanligt att jägare skjuter i området så man reagerar inte om det skjuts, säger Per Nilsson.

Fyndplatsen ligger i ett välbesökt rekreationsområde – inte så långt ifrån Simlångsdalen. Men det är inte bara friluftsmänniskor som rör sig i skogen.

– Det har varit mycket skit häruppe. En del skumma snurrar uppe i skogen. Jag tror att de gömmer saker där. För några år sedan hittade man stöldgods i skogen. Dessutom har det varit en del stulna bilar och inbrott i Marbäck, säger Per Nilsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN