Den nya arabvärlden

"Demonstranterna tjänar djävulen"

Av: 

David Levin

NYHETER

Här är Muammar Gaddafis konstigaste uttalanden

Libyens ledare Muammar Gaddafi vägrar släppa landet och svarar på folkets demontrationer med våld. Samtidigt kommer det märkliga uttalanden från ledaren som nu uppmärksammas runt om i världen. Här är några av Gaddafis mest minnesvärda citat.

Muammar Gaddafi.
Muammar Gaddafi.

Om hjärnorna bakom protesterna

”Det är nu uppenbart att detta styrs av al-Qaida. Dessa beväpnade ungdomar, våra barn, hetsas av människor som är efterlysta av USA och västvärlden."

Om demokrati

”Det finns ingen stat med demokrati på hela planeten utom Libyen

Om protesternas "ringledare"

”Ungdomar dödades, men inte de som provecerade dem. Ringledarna finns i sina hem eller utomlands, bekväma, och har roligt."

Om somaliska pirater

”Det är inte sjöröveri , det är självförsvar. Om västländer inte vill leva med oss på ett bra sätt kan de åka till en annan planet, det här är vår planet."

Om kvinnors rättigheter

”Det måste komma en världsrevolution. En som sätter stopp för de materialistiska omständigheter som hindrar kvinnan från att ta sin naturliga plats i livet, och som driver henne att utföra mannens sysslor för att uppnå lika rättigheter.”

Om FN:s säkerhetsråd

”Säkerhetsrådet har sedan det etablerades inte försett oss med säkerhet utan tvärt om med terror och sanktioner. Det används mot oss.Det borde inte kallas för ett säkerhetsråd, det borde kallas ett terrorråd.”

Om att svininfluensan är en konspiration

"I morgon kanske vi kommer ha fiskinfluensa!"

Om demonstranterna

"De gör Libyen till ett emirat för Zawahiri och bin Ladin, ett nytt Afghanistan."

Om Muammar

”Muammar Gaddafi är revolutionens ledare, jag är inte en president som kan avgå. Det här är mitt land. Muammar är inte en president som lämnar sin post., Muammar är revolitionens ledare till tids ände."

Om att al-Qaida drogar demonstranterna

”Deras ålder är 17 år. De ger dem piller på nätterna, de stoppar hallucinogena piller i deras drycker, deras mjölk, deras kaffe, deras Nescafe”

Om att han "gav makten till folket" 1972

”Jag har gett makten till er, ni borde ta ansvar för ert land. Sedan dess har jag bara moralisk befogenhet” .

Om att använda våld mot demonstranterna

"Vi har inte använt våld än. Våra styrkor är Libyens folk. Om det kommer till en punkt där vi måste använda våld, då kommer vi att använda det i enlighet med internationell lag och Libyens konstitution och lagar .

Om djävulsdyrkan

”Alla länder i Afrika ser upp till Libyen, alla ledare i världen ser upp till Libyen. Demonstranterna tjänar djävulen, de vill förödmjuka er.”

Om massakern på Himmelska Fridens torg 1989

”Där krossades människor under stridsvagnar. Kinas sammanhållning var viktigare än människorna på torget. När detta hände skickade man in stridsvagnar. Det är inget skämt, jag kommer att göra vad som helst för att ingen del av landet [Libyen] försvinner.”

Om Israel och Palestina

”Jag kan inte erkänna vare sig en israelisk stat eller en palestinsk stat. Palestinerna är idioter och israelerna är idioter.”

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Den nya arabvärlden

Libyen