Svettigt, Reinfeldt

1 av 8 | Foto: Reinfeldt kommer gående i röd träningströja
NYHETER

Här är årets badministrar.

Under Alliansens förhandlingar på Harpsund fanns det inte bara tid för valmanifest och budgetsiffror.

Bastu och bad fick inleda kvällsaktiviteterna som avslutades i kräfthatt för den traditionella regeringsskivan

Alliansregeringens alla ministrar ställde i går upp sig på trappan till statsministerns sommarresidens Harpsund i Sörmland för åttonde året i rad för den årliga gruppbilden.

De är på plats för att förhandla fram en statsbudget för nästa år och ta fram det valmanifest där det ska stå vilken politik de vill driva under nästa mandatperiod.

Annat än bara siffror och manifest

Redan i förrgår anlände de fyra partiledarna och finansminister Anders Borg (M) för att börja diskussionerna som officiellt inleddes i går. Men mötet, som sker drygt tre veckor före valet, har också mer lättsamma moment.

Gårdagskvällen var vigd åt det traditionsenliga sörplandet av kräftor. Redan innan kvällsskivan, vid 18-tiden, begav sig en hel drös ministrar för att ladda upp i Harpsunds bastu.

Begav sig till bastun - och sjön

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) gled ner mot bastubadet i klarröd t-shirt och shorts men överträffades i ledighet av utrikesminister Carl Bildt. Han strövade avslappnat barfota och iklädd badrock över residensets stora gräsmatta.

Även infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) och handelsminister Ewa Björling (M) traskade från huvudbyggnaden med handdukar i händerna.

Och efter en svettig bastu krävs det svalka.

Både jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) och kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) tog sig ett dopp i den sjö där statsministern brukar bjuda internationella besökare på en roddtur.