Kvinna skottskadad i Göteborg

NYHETER

"Det rann blod och folk var i panik"

1 av 5

En kvinna skadades i samband med en skottlossning vid Gårda i centrala Göteborg.

– Jag såg hur det rann blod och folk runt omkring var i panik. Bredvid henne låg en man och grät, berättar att vittne för Aftonbladet.

En misstänkt gärningsman har gripits.

Skottlossningen inträffade strax efter klockan 14 på på tisdagen.

– Vi fick in larmet 14.21 om att en skottlossning hade skett på Anders Perssons-gatan i Gårda. På platsen anträffades en skadad person som är förd till sjukhus, saJenny Widén, presstalesperson för region väst, strax efteråt.

– Vi spärrar av och arbetar där nu.

Stefan Sarajärvi som är pressstalesman vid Sahlgrenska sjukhuset bekräftar att en patient har förts dit.

– Det är en kvinnlig patient som har förts till sjukhuset, säger Stefan Sarajärvi som dock inte kan säga något om kvinnans tillstånd i nuläget.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska dock kvinnan vara allvarligt skadad.

Omkring en timme efter det att larmet kom in meddelade polisen att en misstänkt gärnignsman gripits i Angered.

”Det rann blod”

På platsen för skottlossningen finns två skolor för vuxenstuderande elever. En manlig studerande berättar för Aftonbladet att han satt kvar i klassrummet och läste, när en klasskamrat kom in och berättar att någon hade blivit skjuten utanför.

– Jag sprang genast ut för att titta och stod ungefär 1,5 meter ifrån kvinnan som hade blivit skjuten. Jag såg hur det rann blod och folk runt omkring var i panik. Bredvid henne låg en man och grät.

Enligt vittnet som Aftonbladet pratat med verkade kvinnan allvarligt skadad.

– Hon låg bara där på marken. Mitt emot vår skola finns en läkarutbildning, så det kom några sjuksköterskor och en läkare dit från skolan med handdukar och försökte stoppa blödningen.

Skrämmande våldsdåd

Vittnet som Aftonbladet talat med såg inte skottlossningen, men han berättar att en klasskamrat till honom pratade med mannen som låg ner bredvid den skadade kvinnan och försökt lugna honom.

– Mannen var i chock och grät. Han berättade att någon kommit fram och avlossat ett skott och sedan sprungit därifrån, mot centrum.

Dagens skjutning i Göteborg händer i svallvågorna efter dödsskjutningen på Hisingen.

– Jag upplever att det är otryggt här. Det är skrämmande hur detta kan ske mitt på ljusa dagen, mitt i stan. Gärningsmannen verkade inte bry sig om han åkte fast.

I nuläget finns inget som tyder på att händelsen har med den pågende gängkonflikten att göra, uppger polisen i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Brott