Nyheter

Nunna bands fast vid kors – dog

NYHETER

Polisen misstänker exorcism-försök

Nunnan bands fast vid korset och lämnades utan mat och vatten i flera dagar. Polisen misstänker en exorcism som gick fel.

Transsylvanien har varit skådeplats för många otäcka mord på vita duken. Men verkligheten överträffar ofta dikten. Ett rum i ett kloster, tillhörande en gammal gotisk kyrka från 1500-talet, förvandades till tortyrkammare. 23-åriga Maricia Irina Cornici var nunna vid Den heliga treenighetens kloster i nordöstra Rumänien. När hon hittades död hade hon hängt fastkedjad vid ett kors, utan mat och vatten, i tre dagar. I munnen hade hon en handduk som hindrade henne från att ropa på hjälp.

Besatt av onda andar

En munk och fyra nunnor vid klostret berättade för polisen att nunnan kedjats fast för att hon uppträtt agressivt, uppger AP.

– De påstod att hon var besatt och de försökte driva ut de onda andarna. Vi gör just nu en obduktion för att fastställa dödsorsaken, säger Straub.

Den lokale biskopen i den rumänska ortodoxa kyrkan har inlett en undersökning.

– Det är inte bra att det hände. Obduktionen visar att hon har spår av våld på armar, benen och bröstet, säger Corneliu Barladeanul, talesman för kyrkan.

Therese Holmberg, Emma Holmér

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter