Tanter misstänks för mord på uteliggare

NYHETER

Olga, 73 och Helen, 75, tros ha tagit hand om de hemlösas livförsäkring

Foto: Olga Rutterschmidt, 73, (till vänster) och Helen Golay, 75, misstänks ha mördat två hemlösa män för att få ut deras livförsäkringspengar.

I torsdags åtalades de båda kvinnorna för flera fall av försäkringsbedrägerier.

Nu utreder polisen om Olga, 73 och Helen, 75, också ligger bakom morden på två hemlösa män.

Foto: Offer En av de två mördarnas offer, Paul Vados, här på ett 17 år gammalt foto tillsammans med dottern Stella.

Olga Rutterschmidt och Helen Golay, från Los Angeles i USA, åtalades i förra veckan för bedrägeri på åtta punkter. De båda äldre kvinnorna misstänks ha inkasserat belopp på motsvarande omkring 15 miljoner kronor från livförsäkringar som tecknats av de hemlösa männen Paul Vados och Kenneth McDavid.

”Enda släktingarna”

73-årige Vados blev ihjälkörd av en smitare år 1999, och 50-årige McDavid omkom på ett liknande sätt förra sommaren. Båda männen dog strax efter den obligatoriska väntetid på två år som krävdes för att deras livförsäkring skulle kunna betalas ut, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Enligt uppgift från FBI var det Olga Rutterschmidt och Helen Golay som hämtade ut Paul Vados kropp hos begravningsentreprenören. De ska ha sagt att de var de enda släktingar mannen hade i livet - trots att Vados har flera barn.

Tanterna ska också ha begravt Vados utan gravsten.

Randy Hansen, som är sambo med Paul Vados dotter, säger till AP att han aldrig sett de båda kvinnorna när FBI tidigare visade honom foton av Olga och Helen.

För Hansen har polisen berättat att de misstänker att de checkar Vados fått av socialkontoret skickats till ett hem som ägs av Helen Golay - i tre års tid.

Misstänkta dödsfall

Olga Rutterschmidt och Helen Golay sitter häktade, och nu utreder polisen om de är direkt ansvariga för Paul Vados och Kenneth McDavids död. Polisen undersöker också om det finns andra ouppklarade liknande dödsfall.

Paul Vados dotter har lyckats få sin fars kropp flyttad till en familjegrav.

Mia Carron