Fifa-anställd raggade dejt åt VM-spelare

NYHETER

Försökte ordna träff med kvinnlig DN-fotograf

DN-fotografen Emelie Asplund bodde på samma hotell som Paraguays VM-lag.

Klockan ett på natten väcktes hon av Fifa-anställde Manuel Hoffman.

– Han sade att en spelare ur laget ville träffa mig direkt mitt i natten för att lära känna mig lite bättre, säger Emelie Asplund.

Fifa-anställde Manuel Hoffman arbetar med att serva Paraguays landslag under VM. Och tjänsterna begränsar sig inte till att ordna med det praktiska. Han står även till tjänst när det gäller saker som att ordna kvinnligt sällskap till fotbollsspelarna. Något DN:s fotograf Emelie Asplund fick erfara. Hon var utsänd för att bevaka Paraguays landslag i samband med matchen mot Danmark.

Mitt i natten väcktes hon av telefonen.

– Det var Fifa-värden för Paraguays lag Manuel Hoffmann som ringde. Han sade att en spelare ur laget ville träffa mig direkt mitt i natten för att lära känna mig lite bättre, berättar Emelie Asplund för DN.

"Svårt att dra gränser"

Hon nappade dock inte på erbjudandet och somnade om efter samtalet.

När hon nästa morgon träffade på Manuel Hoffman berättade hon för honom att hon tyckt att telefonsamtalet var obehagligt.

– Då bad han om ursäkt. Han sade att han hade ringt för en spelares räkning och att det ibland var svårt att dra gränser i jobbet, säger Emelie Asplund.

Fifa-anställde Hoffman säger själv till DN:

- Jag kan inte se något konstigt i att jag ringer ett samtal. Det ingår i mitt jobb att hjälpa spelare med översättning. När en spelare behöver få hjälp med att översätta något kan det innebära att jag ringer samtal.

Lars Nylander