Mer magiskt än tragiskt

NYHETER

Magi – barliv som en uthärdlig schlager

Att komma hem ska vara en schlager.

Men måste gå ut vara det?

På Magi är det i alla fall mer än uthärdligt.

Foto: Schyst schlager Kanske inte en hit med Carolamått mätt – men ”schlagerbaren” Magi är ett helt ok ställe även om man inte är ett schlagerfan.

Magi är den typen av ställe som visar schlagerfestivalen på storbilds-tv. Med ett hopfällbart kravallstaket i handväskan och öronproppar för att undvika Carolatinnitus anländer vi aningen skeptiska. För schlager är som messmör. Eller analsex. Förvånande populärt ute i stugorna, men inte gjort för alla.

Fördomar på skam

Våra fördomar kommer dock ganska snabbt på skam, för folk beter sig helt städat. Kanske är de gratis grillchipsen man får i en liten skål preppade med Valium? I vilket fall så kan man ha en trevlig stund på Magi även om man inte är ett schlagerfan. Och att vi drogs med lite under schlager EM-kvällen skyller vi på att en tävling alltid är en tävling.

Herregud, det var ju inte länge sedan vi var engagerade i curlingdamernas äventyr. Vilket känns lätt overkligt såhär i efterhand.

Här kan man få se stora skaror av fotbollskillar, vissa allsvenska spelare, dricka rosa bubbel. Straight är uppenbarligen det nya gay. Sådana lustifikationer har naturligtvis en baksida, räkna med att sitsen är uppfälld när du går in på toa i 9 fall av 10.

En Lindforsdrink

Musikvalet är även andra kvällar präglat av schlager, varvat med 80-talsmusik och easy listening-soul. Drinkarna är ambitiösa, och ”Rysk sommar” en av höjdarna. Den som hette ”Lill Lindfors kjolkupp” för några dagar sedan ska tydligen ha hamnat på sommardrinklistan under annat namn.

Tyvärr vet vi inte vilket, men vi kan lugnt rekommendera att dricka sig igenom drinksortimentet i jakt på en persikosmakande fräsching.

Barombudskvinnan

Barombudskvinnan