Kvinna huggen i ögat – man anhållen

NYHETER

En man och en kvinna började bråka på stationen i Eksjö på lördagseftermiddagen.

Hon skar honom i halsen – han svarade med att hugga henne i ögat, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Båda är misstänkta för brott. Han är anhållen, hon frisläppt, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Mannen i 55-årsåldern och kvinnan i 25-årsåldern känner varandra sedan tidigare. Varför de rök ihop på stationen i Eksjö är oklart. Men konflikten slutade med blodvite.

– De har en relation. Båda är målsägare och båda är misstänkta. Det är en lite udda situation, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Båda fördes till sjukhus.

– Kvinnan fördes med vissa skador till Universitetssjukhuset i Linköping. Det är alltid svårt att göra bedömningar, men det är inte livshotande.

Osäkert om ögat

Enligt uppgifter till Aftonbladet har kvinnan skurit mannen i halsen. Skadorna ska ha varit relativt lindriga. Därefter ska mannen ha knivhuggit kvinnan i ögat – och det är osäkert om hon kommer att få behålla det.

Mikael Ehne vill inte gå in på skadornas natur.

– Om det är något tillhygge eller hur det i så fall har använts kan inte jag säga av utredningstekniska skäl.

Både mannen och kvinnan greps när polisen larmades till stationen och är misstänkta för grov misshandel. Hon har sedan dess släppts på fri fot, medan han har anhållits.

Kan du bekräfta om det är skador i ansiktet eller inte?

– Ja, det kan jag bekräfta. Det finns i alla fall skador i ansiktet på kvinnan, säger Mikael Ehne.

Polisen har en bild av händelseförloppet.

– Det finns vittnen och det finns teknisk bevisning som är säkrad. Vi har en bild, men hur klar den är kan jag inte säga.

ARTIKELN HANDLAR OM

Eksjö

Brott