Jemen

Över 800 döda i räd i Jemen

Av: 

Linnea Järkstig

NYHETER

Mer än 800 al-Qaida-medlemmar har dödats i en militäroffensiv i sydöstra Jemen.

Räden genomfördes mot storstaden Mukalla som har konrollerats av al-Qaida, rapporterar AFP.

”Operationen resulterade i... mer än 800 döda al-Qaida-medlemmar och några ledare, medan vissa andra flydde”, står det i ett uttalande enligt den statliga saudiska nyhetsbyrån.

Dödstalen är än så länge obekräftade och det finns inga uppgifter om några skadade civila, skriver AFP.

Det var jemenitiska soldater understödda av koalitionsflyg som genomförde räden mot storstaden Mukalla. Staden har kontrollerats av gruppen det senaste året.

Liten del av större offensiv

Operationen var en del av en större offensiv med målet att säkra de delar av landet som är belägrade jihadistiska militanter.

– Vi gick in i centrala staden och vi möttes inte av något motstånd från al-Qaida-medlemmar som dragit sig mot väst, mot den stora öknen i Hadramawt och Shabwa provinserna, sade en anonym officer till AFP.

Enligt officeraren hade invånarna i Mukalla, som är ungefär 200 000 personer, vädjat om att staden skulle skonas och att striderna skulle avslutas.

Offensiven pågår samtidigt som FN-ledda fredssamtal pågår i Kuwait efter att en vapenvila slutits den 11 april. Jihadistgrupper som al-Qaida deltar varken i samtalen eller omfattas av vapenvilan.

ANNONS

Skydda dig i solen - 20% på solkrämer från ACO Sun

Extern länk från MEDS

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jemen