SpaceX-grundaren avslöjar sina planer på att kolonisera Mars

Foto: Elon Musk avslöjade sina grandiosa rymdplaner vid internationella astronautkongressen i Mexiko.
NYHETER

Entreprenören och SpaceX-grundaren Elon Musk vill skicka de första människorna till Mars – redan år 2024.

Det avslöjade han vid den internationella astronautkongressen i Guadalajara i Mexiko på tisdagskvällen, natten till onsdag svensk tid.

Elon Musk, ingenjören och entreprenören bakom företagen Paypal, Tesla och rymdsatsningen SpaceX, har redan tidigare sagt att han vill skicka den första obemannade rymdfarkosten till Mars före 2018.

Vill göra oss interplanetariska

Under ett tal på den internationella astronautkongressen på tisdagen presenterade han sin rymdsatsning Interplanetary Transport System, ITP, som hittills gått under namnet Mars Colonial Transporter, rapporterar fler amerikanska medier. Raketen beskrivs som den mest kraftfulla som någonsin byggts, med ett rymdskepp designat för att kunna transportera åtminstone 100 människor åt gången till den röda planeten.

Att Musk har en vision om att göra människan till en ”interplanetarisk art” är i sig ingen nyhet, men under tisdagen redogjorde han för flera tekniska bitar och frågor som rör säkerhet och kostnad för projektet, skriver CNN.

Framme 2025

Elon Musk hoppas kunna skicka de första människorna till Mars redan 2024 med ankomst året därpå. Enligt CNN är hans mål att få ner priset för en Mars-biljett till omkring 200 000 dollar per person, motsvarande strax över 1,7 miljoner svenska kronor.

Om allt går enligt planerna kommer en självförsörjande koloni kunna upprättas på Mars inom de närmsta 50 till 100 åren, sa Elon Musk på astronautkongressen.

 PLUS:  Rymdens gåtor

ARTIKELN HANDLAR OM

Elon Musk

Space X