God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Minst två döda när helikopter kraschade i floden

En turisthelikopter kraschade under söndagskvällen ner i East River i New York. Två passagerare dog i olyckan och tre andra är kritiskt skadade, uppger Fox News. Svenska utrikesdepartementet hade initialt inga uppgifter om att det fanns svenskar ombord.
Läs hela artikeln

Kvinna attackerad av okänd man på gångväg

En kvinna i Umeå attackerades under söndagskvällen av en okänd man. Han tog tag i henne och slog henne innan han sprang iväg. Flera polispatruller sattes in i jakten på mannen.
Läs hela artikeln
Man försvunnen på skoter – stor sökinsats

Putins order under Sotji-OS: Skjut ner flygplanet

Passagerarplanet från Pegasus Airlines hade 110 personer ombord. När Vladimir Putin fick larm om att planet kapats – beordrade han att det skulle skjutas ner. Ordern drogs tillbaka efter att det visat sig vara frågan om ett falsklarm, berättar Putin själv i en ny dokumentär.
Läs hela artikeln

Döttrarnas hoppfulla besked om Lill-Babs

I förra veckan drabbades Lill-Babs av hjärtsvikt – dagar före sin 80-årsdag. Sedan dess har många engagerat sig i hennes tillfrisknande. Nu meddelar döttrarna att de kärleksfulla hälsningarna verkar ha hjälpt Lill-Babs. ”Mammas hjärta slår lugnare och tryggare nu”, skriver Kristin Kaspersen på Instagram.
Läs hela artikeln
Nunna i fejd med Katy Perry om kloster – dog

Ägaren stormade planen – beväpnad

Först godkändes målet – sedan dömdes det bort. Efter de besluten blev det en stökig avslutning mellan Paok och AEK Aten. Paok-ägaren Ivan Savvidis tog sig in på planen – beväpnad.
Läs hela artikeln
Här spottar Liverpool-ikonen på 14-årig flicka

Sonia ger sin räv vegansk mat – nu dödshotas hon

Den senaste tiden har en het debatt blossat upp med fokus på den spanska djurrättsaktivisten Sonia Sae och hennes ökenräv Jumanji. Anledningen är att Sonia ger sin räv en strikt vegansk diet, något som flera personer nu menar är djurplågeri. ”Sonia har vägrat att lyssna på experter”, skriver en av hennes kritiker på Facebook.
Läs hela artikeln

Sverige mörkar samers historia

JOSEFINA SKERK: Vi betalar en sanningskommission i Sydafrika men vill inte ha en i Sverige. Det är dags att ta reda på vad som egentligen hände under de mörka åren.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!