Sigrids föräldrar: Vi ska hitta henne

1 av 22 | Foto: Sigrids föräldrar ser den misstänkte mördaren i rätten.
NYHETER

För snart två veckor sedan försvann Sigrid, 16, spårlöst.

Hennes föräldrar har inte gett upp hoppet om att hitta dottern levande - nu utlovar de en belöning på en miljon kronor till den som kan ge avgörande tips. 

– Vi ska hitta Sigrid, säger de i en intervju i NRK.

Tusentals frivilliga deltar i sökandet och hos Olsopolisen har ärendet högsta prioritet. Den försvunna Sigrids Giskegjerde Schjetnes föräldrar Ingrid Giskegjerde och Tom Schjetne berättar nu i en intervju att familjen inte har gett upp hoppet om att finna sin dotter vid liv.

– Många frågar oss hur vi håller andan uppe, hur vi tar oss igenom dagen, och det är för att vi har hoppet: Vi ska hitta Sigrid, säger de i en intervju i norska NRK.

En miljon kronor i belöning

Enligt NRK utlyser föräldrarna nu en belöning på 950 000 norska kronor, över en miljon svenska kronor, till den som kan ge tips som klarar upp fallet. Pengarna kommer från en anonym donator.

– När möjligheten nu har dykt upp så gör vi det. Någon vet, och vi uppmanar dem att berätta vad de vet, så att vi kan hitta Sigrid, säger hennes pappa, Tom Schjetne, till NRK.

"Många känner sig berörda"

Föräldrarna är oerhört tacksamma över det enorma engagemang som de frivilliga visar, och att så många ställer upp och är med i sökandet varje dag.

– Jag tror att det är många som känner att det berör dem. Vi vill bo i trygga närmiljöer, säger pappan till NRK.

Nästa vecka börjar skolorna i Norge - något som kan komma att påverka hur många som har möjlighet att delta i sökandet. Familjens talesman, Gjermund Eide, berättar att de frivilliga som deltar i sökandet kommer att träffas i helgen för att organisera sig inför skolstartsveckan.

– Vi kanske kommer att söka färre dagar i veckan, kanske kommer vi agera mer utifrån konkreta tips, det är det vi ska komma överens om, säger han.