Nyheter

”Folkpartiet kan bli nästa krisparti”

Av: 

Anette Holmqvist

NYHETER

United Minds Carl Melin på Twitter nyligen

Folkpartiet kan bli nästa krisparti.

Det stod klart under twitterintervju med Carl Melin, opinionschef på United Minds, med anledning av aprilmätningen från Aftonbladet/United Minds.

Aftonbladet har i dag på förmiddagen genomfört en intervju direkt på Twitter med United Minds opinionschef Carl Melin. Detta som en extra service och fördjupning till den som vill veta mer om siffrorna i dagens opinionsmätning.

I mätningen gör Socialdemokraterna ett kraftigt lyft och också Miljöpartiet har luft under vingarna. Men för övriga partier i Sveriges riksdag ser det mörkt ut.

Mörkt för C och KD

På den borgerliga kanten ser det mörkt ut då både C och KD hamnar utanför riksdagen.

Men också Jan Björklunds Folkpartiet tappar rejält.

Partiet backar med 1,0 procentenheter och hamnar på siffran 4,8 procent. Vilket gör att Carl Melin inte håller det för otroligt att FP kan bli nästa borgerliga parti med problem.

”FP kan bli nästa krisparti. Björklund måste hitta nya frågor och inte bara vara mot sossarnas flumskola” skrev opinionschefen på Twitter och slog samtidigt fast att FP nu naturligt har svårare att hitta konfliktfrågor på skolans område eftersom Socialdemokraterna har förändrat sin skolpolitik under Mikael Damberg och Ibrahim Baylan.

Kan bli hot

Men i twitterintervjun kom också fram att Socialdemokraternas populäre nya partiledare Stefan Löfven kan bli ett hot även för kamraterna i Vänsterpartiet och Miljöpartiet eftersom rörligheten inom de olika politiska blocken är stor.

ANNONS

Stoppa myggen i sommar! Nu är det SPECIALPRIS på myggmedel!

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert: