Kolla – vi g(r)illar’t!

Vår grillbibel hyllas av sommarsugna läsare

Grillbibeln har tänt elden för grillsommaren 2015 – med massor av recept, tips och skön läsning.

Och läsarna ger två tummar upp.

– Den känns riktigt bra. Man hittar mycket gott i den, säger Jenny Spjuth.

Det svenska grillandslaget avslöjar hur det gick till när de vann Grill-EM i Polen förra året. Under en sillunch kläcktes idén att smaksätta köttet med spad från matjessill. Den internationella juryn hade av förklarliga skäl aldrig smakat något liknande, men de gillade det och gav Sverige full pott.

”Känns tjock”

Samma betyg får Aftonbladets Grillbibeln som fick ett hett mot­tagande av läsarna.

– Vilken härlig fram­sida. Den känns tjock och innehåller väldigt mycket.­ Kul att det finns lite att läsa också, och inte bara en massa recept säger Tjörnbon Björn Renfors och bläddrar fram till reportaget om hur grillandslaget laddar inför VM i Grill & BBQ i Göteborg i mitten av juni.

Sällskap i sommar

– Jag gillar recepten på alla såser och röror. Och menyförslagen, säger Jenny Spjuth, förskolel­ärare från Huddinge.

Båda ser fram emot sommar och grill, med Grill­bibeln som sällskap.

– Ja, sedan behöver man bara lite gott kött och rödvin till, säger Björn Renfors.

Jenny Spjuth och Björn Renfors.
Jenny Spjuth och Björn Renfors.

Vi5 EXTRA: Vad behöver du också för en lyckad grillkväll?

Jenny Spjuth, 36, förskolelärare, Huddinge:

– En grill förstås. Och öl. Och en sådan där eltändare­ som är så bra. Då slipper man tändvätskan och det blir glöd snabbt, säger Jenny.

Björn Renfors, 69, pensionär, Tjörn:

– Man behöver bra råvaror och ett gott vin att dricka medan man förbereder, säger Björn.

Mikael Ahlström.
Mikael Ahlström.

Mikael Ahlström, 32, produktions­ansvarig, Tyresö:

– Jag köpte en ny grill för någon vecka sedan, men det går inte att stänga ven­tilerna på sidorna och kolen brinner ut för snabbt. Jag behöver nog en ny.

Mona Hurtig, 64, controller, Karlstad:

– Nötkött, mycket människor runt omkring, gärna en härlig uteplats och goda fräscha grönsaker som till­behör.

Jim Friddle.
Jim Friddle.

Jim Friddle, 51, pensionerad militär, Olivet, Michigan, USA:

– Riktigt gott kött. Jag vill också ha en rostfri gasolgrill som är lätt att rengöra. Jag vet att det är lite fusk med gasol, men det är bekvämt.

Publisert: