Relationer

7 bombsäkra tips för första dejten

Av: 

Karin Ahlborg

NYHETER

Expert: Inte mer än 60 minuter första träffen

Sju enkla tips gör det lättare att lyckas med första dejten, enligt psykologen Madeleine Mason. (OBS. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra).
Sju enkla tips gör det lättare att lyckas med första dejten, enligt psykologen Madeleine Mason. (OBS. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra).

Glöm det där med att spela svår.

Här är psykologens 7 bombsäkra tips för att lyckas på dejten.

Madeleine Mason är psykolog och grundare av dejtcoachingfirman PassionSmiths i London.

I en intervju med Daily Mail avslöjar hon hemligheterna bakom en lyckad första dejt.

Att gå till en bar eller restaurang är det vanligaste misstaget dejtare gör liksom att låta den första dejten dra ut för länge på tiden.

Enligt henne finns det sju enkla regler att hålla sig till för att maxa förutsättningarna att få till en fortsättning.

1. Skapa ett fantastiskt första intryck - redan innan ni träffas

-När vi träffar någon för första gången tar det bara någon minut att skapa sig en uppfattning om personen. Låt entusiastisk och glad utan att vara för angelägen redan i telefon och le medan du pratar trots att ingen ser dig. Den mänskliga hjärnan fyller själv i den information som saknas när den skapar en bild och om den redan har positiva intryck fortsätter den att fylla på med mer positivt.

2. Träffas för en kopp kaffe på en parkbänk

-Genom att hålla det enkelt säger du att du är intresserad av personen och inte evenemanget i sig. Genom att inte vilja ge en fullkomlig främling längre tid än en timme visar du att du har självrespekt och att den andra får anstränga sig lite för att få mer av din tid.

3. Var mer intresserad än intressant

-Ställ frågor om din dejts barndom, intressen och vad du kommer på. Vi är alla egocentriska och älskar att prata om oss själva. Det är mycket attraktivt att någon lyssnar. Försök att ställa frågor med en knorr som: Vilken var din favoritseriefigur som barn och varför? Vilket sorts djur skulle du vilja vara?

4. Få dig själv att skratta

-Om du är uttråkad så blir din dejt uttråkad. Försök att roa dig själv, skratta och le och plocka fram barnet inom dig. Din dejt kommer att smittas och tycka att ni har verkligt trevligt.

5. Var sårbar

-Berätta något känsligt om dig själv. Inte för djuplodande men tillräckligt för att visa att du bär på en rädsla eller bekymmer. Du kan säga att du gillar din dejt, det är att visa sig sårbar men säg det utan att vänta ett liknande svar tillbaka.

6. Rör vid din dejt - men bara helt lätt

-Lätta beröringar utlöser en dos av hormonet oxytocin som får oss att må bra. När vi mår bra tillskriver vi känslan den vi är tillsammans med. Lägg handen helt lätt på dejtens axel när du reser dig, rör vid handen för att understryka något du säger eller rör vid knät när du skrattar. Men inte för mycket.

7. Att spela svår är omodernt

-Om ni sms:ar, svara inom högst 12 timmar. Om du är intresserad, visa det. Alla undersökningar visar att den egenskap människor helst vill se hos sin partner är snällhet.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Relationer