Terrorattackerna i Paris 2015

Här skulle terroristerna slå till

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

PARIS. De gripna terroristernas tänkta mål var finansdistriktet La Défense väster om Paris. I området där den stora Grande Arche står arbetar över 150 000 människor.

– Det är tusentals, tusentals människor på en liten yta, säger Rochelle Aouizerate, 38, som snart själv ska börja jobba i området.

De terrorister som i morse oskadliggjordes och greps i förorten St Denis hade, enligt polisen, långtgående planer på att genomföra ett attentat i affärskvarteret La Défense, väster om Paris.

La Défense är ett relativt nybyggt kvarter och mitt i området står den nya triumfbågen, grande arche.

– Jag är inte förvånad alls att de planerade det, säger Rochelle Aouizerate, 38, som arbetar på ett företag som just håller på att flytta till finansdistriktet.

Bara företag

Hon berättar att hennes arbetsgivare, företaget Demos, planerar att deras flytt ska vara genomförd i början av 2016.

– Men många av mina kollegor har redan börjat jobba där. Jag var själv där förra veckan på en kurs, säger hon.

I själva La Défense bor det knappt några människor. Det är bara företag och ett gigantiskt shoppingcentrum.

– De flesta som jobbar där kommer med tåg. RER-tåget stannar under området och man kan gå inomhus till skyskraporna. Om det skulle hända något där…jag vågar inte en tänka på det, säger Rochelle.

När Aftonbladet är på plats är militärer på platsen och patrullerar. I övrigt rusar män i kostym och slips och kvinnor i dräkter stressat förbi. Det är liv och rörelse bland de arktitektritade husen.

˝Ser inte fram emot flytten”

De höga skyskraporna står tätt och solen reflekteras i krom och glas. På fasaderna sitter företagens logotyper. Det är stora oljebolag och andra multinationella företag. Tour Total, Tour First och nya Tour Majunga.

Mitt i kvarteret ligger det stora köpcentrat Les Quatre Saisons. Under den stora triumfbågen står flera vita tält och små hus uppställda, det förbereds redan för julmarknad.

Rochelle Aouizerates företag ska flytta till fyra våningar i triumfbågen.

– Jag ser inte fram emot att flytta dit, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud och stötta Rosa Bandet – beställ vacker bukett här

Interflora

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Terrorattackerna i Paris 2015

Paris

Frankrike