Presidentkandidat Trump twittrar nazistbild

avSara Kvarnström

NYHETER

Leder nu i opinionsundersökning

1 av 2 | Foto: Skärmdump från Twitter

Finansmannen Donald Trump twittrade ut en bild där han syntes tillsammans med nazistsoldater. Då sköt hans opinionssiffror i höjden.

Finansmannen Donald Trumps 3,2 miljoner twitterföljare fick på tisdagen något att fundera på. Som en del i Trumps kampanj för att bli republikanernas nästa presidentkandidat twittrades en patriotisk bild med finansmannen själv, en bunt dollarsedlar, en amerikansk flagga – och nazistsoldater.

När det tillsynes ödesdigra misstaget upptäcktes plockades bilden bort och förklarades med att den satts ihop av en klantig praktikant. Den som tittar noga på truppen, som vid en snabb blick skulle kunnat misstas för att vara amerikansk, ser att de bär nazistiska SS-soldaternas symbol, med bland annat en örn, på sina ärmar skriver the Guardian.

Nazistbild bättrade på siffrorna

Även om bilden ursäktades, kan misstaget visat sig vara ett genidrag. USA Today meddelade i alla fall en timme senare att Trump gått upp i topp i opinionsmätningarna. Vad som påverkat Trumps framgångar i kanditaturen är dock oklart, men just nu ser han alltså ut att vara ett steg närmare att bli republikanernas nästa presidentkandidat.

ARTIKELN HANDLAR OM