Nyheter

11 personer anhållna efter skottlossning i Norrköping

Av: 

Christoffer Nilsson

Ebba Thornéus

NYHETER

Totalt greps 19 personer i samband med händelsen

Polisen slog till mot en fastighet i Norrköping efter larm om skottlossning vid mc-klubben Hells Angels lokal under söndagsmorgonen.

Två män påträffades skadade och sammanlagt greps 19 personer.

11 personer är anhållna, varav tio misstänkts för medhjälp till mordförsök.

Det var vid 04.09 på söndagsmorgonen som skottlossning utbröt på en svartklubb i en fastighet på Stockholmsvägen i Norrköping. I samma fastighet finns även MC-klubben Hells Angels lokal. Minst tio polispatruller begav sig till platsen efter att en privatperson hört skott avlossas i området. På plats hittades en lindrigt skadad man i 30-årsåldern och sju män greps misstänkta för försök till mord och grovt olaga hot.

Insatsstyrkan fick hjälpa till

Inne i en av lokalerna fanns ytterligare minst sju personer som vägrade komma ut. Den lokala polisen begärde då hjälp av nationella insatsstyrkan som fick bryta sig in.

– Nationella insatsstyrkan gick in i lokalen, men det ska ha gått lugnt till, sa Fredrik Kliman, presstalesperson vid polisen i Östergötland tidigare under söndagen.

I lokalen fann polisen ytterligare en skadad man, som fördes till sjukhus med lindriga skador. Mannen greps senare misstänkt för mordförsök och olaga hot.

Totalt greps 19 personer under söndagen. Enligt Fredrik Kliman är flera av de gripna kända av polisen sedan tidigare. Även en av de skadade samt fastigheten är kända av polisen.

"Ville inte riskera påkörning"

– Polisen känner till den här adressen då den tidigare varit kopplad till organiserad brottslighet. Men det finns även andra verksamheter i fastigheten, säger Fredrik Kliman.

Vid 10.30-tiden begärde polisen även tågstopp förbi området som en försiktighetsåtgärd då arbetet på platsen fortfarande pågick. Vid 11-tiden kunde tågtrafiken återupptas.

– Vi stoppade tågtrafiken för vi ville inte riskera att någon kom ut på spåret och blev påkörd helt enkelt, säger Fredrik Kliman till TT.

Vid 21-tiden på kvällen meddelade åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande att elva personer anhållits. Tio män är anhållna skäligen misstänkta för medhjälp till försök till mord och en kvinna är anhållen skäligen misstänkt för skyddande av brottsling.

Anledningen är okänd

Övriga personer som greps är frigivna och inte längre misstänkta för brott. En av de släppta uppges vara målsägande.

Under måndagen kommer åklagaren att fatta beslut om de anhållna personerna ska friges eller vara fortsatt anhållna.

Enligt åklagarmyndigheten har en husrannsakan genomförts i båda lokalerna och resultaten kommer att analyseras och förväntas meddelas på måndagmorgonen.

Det är fortfarande oklart vad som orsakat skottlossningen.

ANNONS

MISSA INTE CHANSEN! Nike säsongsrea med utvalda stilar upp till 50% rabatt

Extern länk från Nike SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter