Raketskjutningar på flera håll

avEllinor Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Brandmän på väg ut från skolan i Märsta, där raketer kastades in på söndagskvällen.

Oroligheterna i Araby, med skjutningar av nyårsraketer som inträffade under lördagskvällen, har fortsatt även under söndagskvällen. Även på andra håll i landet har liknande händelser rapporterats.

På lördagen fick Växjöpolisen tillkalla patruller från flera närliggande städer när ungdomar sköt raketer mot polis och väktare. Under söndagen har oroligheterna fortsatt.

– Det är en fortsättning på oroligheterna på lördag kväll, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.

De första rapporterna om raketskjutningar kom vid 17-tiden på söndagen och oroligheterna har fortsatt under kvällen, enligt polisen.

– Vi är på plats och försöker splittra upp grupperna. Det finns tillgång till gott om raketer efter ett inbrott i helgen då det stals raketer ur en container, säger Stephan Söderholm.

Vid 23.30-tiden beslagtog polisen en bil med nyårsraketer i bagageluckan efter tips från vittnen om att fyrverkerier hade hämtats ur bilen.

Hemtjänstarbetare beskjuten

Även i Malmö har skjutningar med nyårsraketer rapporterats. Bland annat ska två väktare och en hemtjänstarbetare ha blivit beskjutna. Ingen ska ha kommit till skada.

Ungdomar sköt också raketer mot en skola och en väktare i Sigtuna, enligt Upsala Nya Tidning. I Helsingborg uppger räddningstjänsten att det slängdes smällare mot dem när de åkte ut på ett brandlarm vid Dalhemsskolan. Det kastades även in smällare i skolan, skriver TT.

Vid 21.15 ryckte polisen ut till Märsta då en ruta i en skola krossades och raketer sköts in i lokalerna. Ingen har frihetsberövats och ingen ska ha kommit till skada, enligt polisen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Inbrott