Här gör de semlor av lussebullarna

avViktor Adolfsson

NYHETER

Nya ”lussesemlan” blev en succé direkt

1 av 4 | Foto: Möllans café.
Lussesemlorna.

Corinne Persson funderade kring om de skulle göra något roligt inför julen på cafét i Sjöbo. Svaret blev lussesemlor – en kombination av två klassiker.

– Det är kul att prova nya saker, säger hon till Aftonbladet.

I vintras kom semmelwrapen, uppföljt av bland annat semmelkorven. Här är nästa potentiella trend bland bakelseälskare: lussesemlan.

– Jag funderade lite över att ha något roligt nu till jul, något speciellt. Jag tänkte att man kunde köra lussebullarna som bakelser, säger bagaren Corinne Persson på Möllans café i skånska Sjöbo, till Aftonbladet.

Efter att ha sökt runt på internet insåg hon att de kanske inte var först, utan att flera försök gjorts av både privatpersoner och bagerier.

”Gått bra för att vara Sjöbo”

Lussesemlorna har lett till uppmuntrande ord på sociala medier. På caféets Facebooksida har bilderna gillats av hundratals, enligt Metro. Bakelserna började säljas på onsdagen och har blivit en smärre succé.

– Det har gått bra för att vara i lilla Sjöbo. Vi har sålt över 100 stycken.

När semmelwraps var på tapeten fanns även dessa att köpa på caféet i Sjöbo. Men annars har de inte hunnit experimentera så mycket under det dryga året som det varit öppet.

I framtiden kan det dock bli fler överraskningar.

– Idéer är alltid roligt och det är kul att prova nya saker, säger Corinne Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sjöbo